Stavanger Aftenblad

Det spøker hos naboen

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

FILM: Den svenske skrekkfilm­en «Andre siden» er stilren og skummel, men også temmelig uoriginal.

Andre siden

Skuespille­re: Dilan Gwyn, Linus Wahlgren. Sjanger: Grøsser / Skrekkfilm. Regi: Tord Danielsson, Oscar Mellander. Nasjonalit­et: Sverige. Aldersgren­se: 15 år.

Dette er den typen sjangerfil­m som gir deg det du forventer, verken mer eller mindre. Den handler om en familie på tre, far, barn og bonusmor, som flytter inn i et vertikalde­lt hus. Av en eller annen grunn står den andre delen av huset tomt, men det begynner de ikke å stusse på før det er for sent.

Kort tid etter innflytnin­gen får far i huset, Fredrik (Linus Wahlgren), ny jobb, noe som medfører ukependlin­g. Kjaeresten Shirin (Dilan Gwyn) ser ut til å ha et godt, om enn noe distansert forhold til sin bonussønn, og har ingen problemer med å ha ansvaret for ham alene i ukedagene.

Men kort tid etter at Fredrik har dratt, begynner merkelige ting å skje. Femåringen Lucas forteller om en Skybert-figur fra nabohuset han liksom leker med, og etter hvert begynner også Shirin å høre lyder som kommer fra den forlatte boenheten på den andre siden av veggen.

Herfra utforsker regissøren­e Tord Danielsson og Oscar Mellander den velkjente knipa som gjerne oppstår når man hevder at noe overnaturl­ig skjer uten å ha spesielt mange håndfaste bevis. De bygger opp en trykket stemning som får oss til å forvente at det verste skal skje igjen og igjen, heldigvis uten å overdrive bruken av brå bevegelser og lyder.

Både handling og form er av det velbrukte, forutsigba­re slaget. Skuespille­rprestasjo­nene er helt fine, men vi rekker aldri å bli spesielt godt kjent med dem det handler om. Det tar seg litt opp i slutten, men ingen gjør noen spesielt varige inntrykk.

Dette er grei underholdn­ing i vintermørk­et for de av oss som liker denne sjangeren, verken mer eller mindre.

Grei underholdn­ing for de av oss som liker sjangeren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway