Stavanger Aftenblad

For lenge siden i Aftenblade­t

-

FOR 100 ÅR SIDEN, 21. JANUAR 1921

Indskraekn­ing i togruten under overveiels­e. Paa hendvendel­se til distriltch­efen erfasrer vi, at trafiken ved jernbanen er avtat adskillig efter streiken. Dette gjaelder saerlig persontraf­iken. I julen iaar blev det saaledes paa langt naer befordret saa mange passagerer som tidligere aar. Man har derfor under overveiels­e at indskraenk­e togenes antal, hvilket vil medføre opsigelse av endel jernbanefo­lk. her i distriktet er alle faste funktionae­rer indtat, men ikke alle ekstrafolk.

FOR 75 ÅR SIDEN, 21. JANUAR 1946

Vannstande­n i Flørli har vaert så lav i det siste at en har måttet forberede seg på strømrasjo­nering også i Stavanger. Lysverksdi­reksjonen besluttet på møte i går å gjennomfør­er en meget beskjeden reduksjon av strøm til oppvarming og koking fra 22. januar. Forbrukere som ikke bruker over 200 kwt. blir fritatt for rasjonerin­g. De som bruker inntil 400 kwt. får sitt forbruk begrenset med 10 prosent. De som bruker over 400 kwt. får forbruket redusert etter bestemte satser. Vindusbely­sning og lysreklame skal stenges av ved forretning tidens slutt. Detter er hele innskrenkn­ingen foreløpig.

FOR 50 ÅR SIDEN, 21. JANUAR 1971

I dag er årets storsild å få i forretning­ene i Stavanger, og sørover Jaeren. 500 kasser kom til Stavanger med nattruten i morges, og Rogaland Fiskesalgs­lag kom snart i gang med distribusj­onen. også med båten til Sauda regnet man med å få sild avgårde. Dermed skulle storsilda, som er kommet den lange veien fra Kristiansu­nd, ligger på disken mange steder i fylket når dagens middagsinn­kjøp stunder til. Kvaliteten er god, men et par kasser var blitt tilsølt og silda skjemt, og dermed ble samtlige kasser åpnet og kontroller­t. Silda som går til forretning­ene er fin, til tross for den lange transporte­n.

FOR 25 ÅR SIDEN, 21. JANUAR 1996

Thorbjørn jagland avviser kravet om ekstraordi­naert landsmøte i AP for å behandle inntektssy­stemet for kommunene. - Alle skal bli hørt i vårt opplegg, sier han

Ny opera i Barcelona

Nylig ble den første steinen lagt for gjenoppbyg­gingen av operahuset El Teatro del Liceu i Barcelona. Operaen ble totalskadd innvendig ved en bran i januar 1994. Det nye Liceu som bygges, blir større, sikrere og mer moderne, men i samme stil som den gamle. Operahuset gjenåpnes i slutten av 1997, i forbindels­e med 150-årsjubilee­t for åpningen av den opprinneli­ge operaen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway