Stavanger Aftenblad

Axel Oskar Andresson på vei bort fra Viking

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Den islandske midtstoppe­ren møter ikke i Jåttåvågen når oppkjøring­en starter mandag.

Mandag møtes Viking-troppen igjen på SR-Bank Arena og starter oppkjøring­en til kommende sesong. Der stiller imidlertid ikke Axel Oskar Andresson. Han har fått forlenget ferien og blir vaerende hjemme på Island for å avklare sin framtid og et mulig salg til en annen klubb.

– Det finnes interesse for ham blant andre klubber. Vi har gitt Axel tillatelse til å bli vaerende på Island og gå i dialog med andre klubber, bekrefter Viking-trener Morten Jensen overfor Aftenblade­t.

– Har mye å vise Viking-treneren sier de er komfortabl­e med konkurrans­esituasjon­en på stopperpla­ss, og at det på nåvaerende tidspunkt ikke er tema å forlenge Andressons kontrakt som løper ut etter kommende sesong.

Lokale Henrik Heggheim storspilte da han fikk sjansen i tospann med Viljar Vevatne i fjor, og vurderes trolig som bankers på laget også kommende sesong. I tillegg får Viking tilbake Runar Hove som bare spilte de tre første serierunde­ne i 2020 før han ble skadet for resten av sesongen.

Axel Oskar Andresson, som fikk en god del kamper fra start i siste halvdel av forrige sesong, bekrefter at det finnes interesse for ham fra andre klubber.

– Jeg er ikke så overrasket over at jeg har havnet i denne situasjone­n. Etter en ok sesong i fjor har jeg fortsatt mye å vise, sier han til Aftenblade­t.

Kan komme tilbake

– Ser du for deg at det kan bli vanskelig å få spilletid i Viking kommende sesong slik Heggheim presterte i fjor?

– Henrik Heggheim er en veldig god spiller, men jeg har mer tro på meg selv enn det andre har. Da jeg kom til Viking, hadde jeg ambisjoner om å spille fotball på høyest mulig nivå. Det har jeg fortsatt.

– Så kommer jeg tilbake til Viking dersom det ikke skjer noe konkret på overgangsm­arkedet.

Jeg elsker fansen der og respektere­r klubben hundre prosent, understrek­er Andresson.

Uheldig med skader

I likhet med flere av Vikings tidligere islendinge­r, benytter han seg av den islandske agenten Olafur Gardarsson. Han sier til Aftenblade­t at det finnes interesse for Andresson i to skandinavi­ske klubber og et par utenfor Skandinavi­a.

– Men det er et stykke fra interesse til konkrete tilbud. Vi får se hva som skjer de neste én–to ukene, påpeker Gardarsson.

Axel Oskar Andresson kom til Viking halvveis i 2018-sesongen som endte med opprykk, islendinge­n spilte ni kamper den sesongen. Etter opprykket kjøpte Viking midtstoppe­ren fri fra kontrakten med Reading.

Andresson startet mot Kristiansu­nd i første seriekamp i eliteserie­n i 2019, men måtte av banen tidlig i 1. omgang etter å ha pådratt seg en kneskade som holdt ham ute ett år.

Venter fortsatt på Kabran

Han var tilbake forrige sesong, der spilte han 15 kamper fra start og to som innbytter da Viking ble nummer seks i eliteserie­n.

Viking har også sagt at de er villige til å slippe Tord Salte. Der er det ikke kommet noen avklaring med ny klubb, derfor ser det ut til at han møter til mandagens oppkjøring. Han har et halvt år igjen av sin kontrakt.

PS. Det er ingen ny utvikling rundt budene Viking har på Kevin Kabran og Niklas Sandberg.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Axel Oskar Andressons Viking-karriere kan vaere over. Han blir vaerende hjemme på Island i påvente av et mulig salg.
JON INGEMUNDSE­N Axel Oskar Andressons Viking-karriere kan vaere over. Han blir vaerende hjemme på Island i påvente av et mulig salg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway