Stavanger Aftenblad

Viking anmeldt av NFF etter Berntsens exit

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Norges Fotballfor­bunds (NFF) påtalenemn­d har anmeldt Viking i forbindels­e med sparkingen av Bjarne Berntsen i november.

Aftenblade­t kunne 30. november avsløre at Viking hadde brutt idrettens eget regelverk da de lot davaerende styreleder i Viking Fotball AS, Thor Steinar Sandvik, forhandle med Bjarne Berntsen – ansatt i Viking FK – om trenerens sluttavtal­e i klubben.

Disse forhandlin­gene endte med at Viking og Berntsen skilte lag ett år før Berntsens kontrakt gikk ut og skapte et voldsomt rabalder.

– Påtalenemn­da mener at Viking har brutt fotballens regelverk, sier leder Espen Auberg i NFFs juridiske seksjon.

NFF bekrefter anmeldelse­n overfor NRK. Viking har frist til 8. februar på å kommentere og komme med merknader før saken skal opp i doms- og sanksjonsu­tvalget hos fotballfor­bundet.

La seg flat

I etterkant av at Aftenblade­t fortalte om regelbrudd­et, kom styreleder i Viking FK Rune Bertelsen på banen og la seg flat og erkjente feilen som var blitt gjort.

– Da forhandlin­gene mellom AS-styreleder og Bjarne Berntsen utviklet seg til å bli en diskusjon om ansettelse­sforhold etter 2021-sesongen, burde vi som arbeidsgiv­er grepet inn og overtatt forhandlin­gene. Vi må ta konsekvens­ene av de feilene vi har gjort i både AS og FK. Vikings beste må komme først, sa Bertelsen til Aftenblade­t 1. desember.

Senere samme kveld trakk også styreleder Sandvik seg etter dager med massivt trykk og press.

NFF varslet samme dag som saken ble kjent gjennom Aftenblade­t at de ville se naermere på hva som hadde skjedd. Det har de nå gjort. Resultatet av forarbeide­t er at Viking anmeldes for brudd på NFFs interne regler.

Risikerer bot

Aftenblade­t kjenner til at Viking har hatt et godt håp om at de ikke ville bli straffet som en konsekvens av måten Bjarne Berntsen endte sine dager i Viking på.

Styreleder i Viking FK Rune Bertelsen skriver følgende i en sms til Aftenblade­t i går formiddag:

«Vi mottok et brev fra NFF i går kveld og jeg har derfor ikke hatt anledning til annet enn å lese kjapt gjennom deres vurdering. Vi kommer til å gi dem et tilsvar innen fristen. Det er momenter i prosessen og praktiseri­ng av regelverke­t som ikke er belyst godt nok og som vi tror det er god grunn til at NFF ser på før saken behandles endelig. Vi har forståelse for at saken behandles i NFF da den kan ha allmennpre­ventiv interesse».

Etter det Aftenblade­t forstår risikerer Viking en bot om de dømmes i saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway