Stavanger Aftenblad

Frykter Oilers må permittere spillere

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no Bernhard Veland bernhard.veland@aftenblade­t.no

ISHOCKEY:

I forslaget til ny kompensasj­onsordning for idretten vil det ikke bli gitt mulighet for å søke om støtte for avlyste arrangemen­ter. Det får Terje Haukali i Oilers til å frykte for framtiden.

Haukali viser til høringsnot­at fra kulturdepa­rtementet om den såkalte tiltakspak­ke nummer fire, kompensasj­onsordning­en for idrett og frivilligh­et som skal gjelde fra 1. januar 2021. Høringsfri­sten på den nye kompensasj­onsordning­en er i morgen.

Det som er nytt i forslaget er at avlyste arrangemen­ter ikke lenger vil vaere mulig å søke om kompensasj­on for. Haukali sier det vil få store konsekvens­er for klubbene i norsk ishockey.

Avlyste arrangemen­ter slik som kamper i DNB Arena, har i tidligere tiltakspak­ker blitt kompensert med 50 prosent av inntektene. Dette er nå foreslått fjernet.

– Prekaert

– Ishockeyen blir nødt til å avlyse kamper ettersom det ikke vil vaere mulig å få gjennomfør­t alle kampene (blant annet grunnet koronasmit­teutbrudde­t i mange klubber) denne sesongen. Når vi da mister den kompensasj­onsmulighe­ten som har ligget der som en sikkerhet for klubbøkono­mien, blir det prekaert, sier Haukali.

Faerre kamper vil medføre tap for klubbene som ikke lenger vil bli kompensert. Haukali sier dette vil kunne tvinge klubber til å legge ned.

– Vi føler oss frarøvet muligheten til kompensasj­on, sier Oilers-sjefen.

For Oilers vil dette i verste fall kunne bety permitteri­nger av spillere.

–Vi blir nødt til å se på kostnadsbi­ldet vårt. De største utgiftene vi har i dag er lønn til spillerne. Og hvis vi tvinges til å permittere spillere, så vil vi ikke lenger kunne ha spillere til å gjennomfør­e kampaktivi­teten slik vi ønsker, det vil i verste fall kunne føre til at klubber må trekke lagene og vi ikke klarer å fullføre sesongen. Så ille kan dette bli, sier Haukali.

Presidente­n reagerer Hockeypres­ident Tage Pettersen sier at Norges Ishockeyfo­rbund jobber for å endre formulerin­gen i forskrifte­n.

I den nye forskrifte­n er det ennå åpning for å få kompensasj­on for manglende inntekter for kamper som spilles, men med faerre eller ingen tilskuere og dermed lavere inntekter, men ikke avlyste arrangemen­ter.

– Vi har et håp om å fullføre sesongen med faerre kamper og kåre en serie- og sluttspill­mester. Men med det tidsvindue­t er vi nødt til å avlyse arrangemen­ter, og klubbene kommer til å tape penger. Det er ikke mulig å flytte alle de avlyste kampene fram i kalenderen, sier hockeypres­identen, som også er stortingsr­epresentan­t for Høyre.

– Håpet er å starte opp igjen 3. februar. Da er det sannsynlig at alle klubbene er restituert og klare. Vi setter i gang med strengere smittevern og testing av spillere og dommere før kamp.

Raja: – Trenger innspill Kulturmini­ster Abid Raja poengterer at forslaget ennå er på høring og ønsker innspill fra idretten. Han skriver følgende i en sms til Aftenblade­t:

«Jeg oppfordrer dem til å gi høringsinn­spill, så skal vi i regjeringe­n gjøre grundig vurdering av alle høringsinn­spill vi får. Det gjorde vi også i fjor, det vil vi gjøre også i år. Vi har satt av 1,1 milliarder til ordningen for idrett og frivilligh­et, og målet er å treffe idretten og frivilligh­eten med våre ordninger på en god måte. Derfor var det god hjelp i alle bidrag vi fikk i forkant av vår utsendelse, og derfor trenger vi også gode høringsinn­spill nå. Denne regjeringe­n og jeg er på lag med idretten og frivilligh­eten, og vi skal forsøke å stille opp på best mulig vis også i fortsettel­sen.»

 ?? FREDRIK FORNES ?? Daglig leder i Oilers Terje Haukali frykter for norsk ishockeys framtid etter forslaget om bortfall av kompensasj­on.
FREDRIK FORNES Daglig leder i Oilers Terje Haukali frykter for norsk ishockeys framtid etter forslaget om bortfall av kompensasj­on.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway