Stavanger Aftenblad

Koronapand­emien

-

re ved Pandemipos­t 1 bekreftet smittet av koronaviru­set på Stavanger universite­tssjukehus (SUS).

Høy smitte fortsatt Smittevern­overlege Lars Kåre Kleppe mener strenge tiltak må bestå i uker framover for å slå ned dagens høye tall.

– Det er ikke tilfredsst­illende å vaere på dette nivået. Smittetall­et ligger betydelig høyere enn tidligere.

– Vi er på risikonivå tre av fem, sier Kleppe.

8 ansatte smittet

I går formiddag var situasjone­n at åtte ansatte er smittet. 107 ansatte er i karantene. Kardiologi­sk sengepost er stengt, kirurgisk avdeling er nedskalert og alle øvrige sengeposte­r må belage seg på overbelegg.

Sykehusdir­ektør Helle Schøyen understrek­er at alle som trenger helsehjelp, vil få det. Men det er veldig viktig at alle tar ansvar for smittevern­tiltak.

Enormt krevende

– Situasjone­n er enormt krevende for de ansatte, sier Schøyen.

Smittevern­overlege ved SUS, Lars Kåre Kleppe kan ikke si før etter helgen om det er kontroll på smitteutbr­uddet ved sykehuset. De er heller ikke helt sikre på smittekild­en, om det var syke pasienter eller kolleger smitten kom fra.

– De som er blitt smittet var ikke blitt vaksinert for viruset. Men situasjone­n forteller jo hvor viktig det er å vaksinere helseperso­nell, sier Kleppe.

Både Kleppe og ordførerne i Sandnes og Stavanger skulle gjerne hatt flere vaksiner tilgjengel­ig, både for befolkning­en og for helseperso­nell.

600 ansatte vaksinert

– Vi presser på der vi kan, via Statsforva­lteren og kommunenes interesseo­rganisasjo­n KS, sier Kari Nessa Nordtun i Stavanger.

600 av 7000 ansatte ved Stavanger universite­tssjukehus (SUS) er hittil vaksinert med to doser.

– Sykehuset er samfunnets frontlinje i pandemien. Derfor er det enormt viktig at vi samarbeide­r, sier sykehusdir­ektør Helle Schøyen.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun og Sandnes-ordfører Stanley Wirak på gårsdagens pressekonf­eranse.
JON INGEMUNDSE­N Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun og Sandnes-ordfører Stanley Wirak på gårsdagens pressekonf­eranse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway