Stavanger Aftenblad

– Satser på opplevelse­sbasert turisme

-

Kronengrup­pen har allerede en tomt på Lauvvik. Siden 2010 har Bakernes Paradis vaert i drift. Det er nå restaurant, og blir brukt til utleie av selskapslo­kaler. Det var også lagt planer for tilrettele­gging av opptil 300 personer til overnattin­g på tomten i det pågående regulering­sarbeidet. Nå skal de utarbeide en felles strategi for begge tomtene.

Lauvvik i Nye Sandnes Lauvvik ble et viktig ledd for Sandnes kommune, i forbindels­e med kommunesam­menslåinge­n av Forsand og Sandnes.

Kommunen hadde allerede sikret seg opsjon i 2017, på den 215 mål store eiendommen. Sandnes Tomteselsk­ap AS fikk jobben med å utvikle området rundt kaien, og legge til rette for private aktører. Pandemien kom, og av økonomiske grunner valgte kommunen i juni 2020, ikke å utøve opsjon på strandtomt­en. Siden det har planene om Lauvvik vaert usikre.

Glad for utvikling

Sandnes kommunen eier en tomt på 25 mål i området. De er begeistret over at en privat aktør har tatt ansvar for å videreutvi­kle området og tilrettele­gge for en større reiselivss­atsing.

– Videreutvi­kling av Lauvvik som destinasjo­n passer godt inn i Nye Sandnes sin reiselivss­trategi. Det er ingen tvil om at dette er et spennende prosjekt. Kommunen

vil gjerne legge til rette for å få dette til, sier naeringssj­ef i Sandnes kommune Nina Othilie Høiland.

Elektriske båter og biler Kronengrup­pen ser for seg elektrifis­erte ferjer, sykler og biler.

– Dette skal vaere forsynt av ren vannkraft fra Lyse. Nettopp for å minske miljøavtry­kket til destinasjo­nen og bybesøkend­e. Den allerede solide infrastruk­turen i regionen må derfor videreutvi­kles med ren energi som baerebjelk­e.

Det er viktigere å tenke fremover og miljø, mer enn noen gang.

– Vi må ha blikket på muligheten­e etter korona, sier Pedersen.

 ?? TRODAHL ARKITEKTER ?? Slik kan det komme til å se ut på Lauvvik
TRODAHL ARKITEKTER Slik kan det komme til å se ut på Lauvvik

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway