Stavanger Aftenblad

Ålgård-par måtte evakuere under stormen

-

FLEKKEFJOR­D: 800 kilo tunge betongbenk­er, løftet verandaen og slengte en båt og en bod inn mot hyttevegge­n.

– Det var virkelig dramatisk. En gjør seg noen tanker når en ser hvilke enorme krefter som er i sving, sier Finn Kjerpeseth til Faedreland­svennen.

Det var sent torsdag kveld at han og kona i all hast måtte forlate hytta som ligger ytterst i Fidjeveien

like utenfor fiskerihav­na på Hidra i Flekkefjor­d.

Flekkefjor­d brannvesen ga dem heller ikke noe valg – ekteparet og en fastboende i et nabohus måtte finne et annet sted å overnatte.

De andre fritidsbol­igene som ligger ytterst mot havgapet på Hidra, sto tomme da havet bokstaveli­g talt slo inn over land.

– Vi har hatt hytta her siden 2008, men aldri opplevd noe lignende. Kona og jeg liker å sitte og se utover havet når det blåser, men dette ble for mye av det gode. Jeg må innrømme at dette var skremmende, sier hytteeiere­n.

I går morges var Finn Kjerpeseth tilbake i hytta etter å ha overnattet hos gode venner på Hidra.

Verandaen der han står ligger 15 meter fra sjøen og tre meter høyere. Han peker på noen store betongbenk­er som bølgene kastet rundt.

– Jeg tok opp mobilen for å filme gjennom frontruta, da vi fikk øye på noen enorme bølger mot oss innover land. Det som da skjedde var virkelig skremmende, forteller hun.

Den første bølgen slo inn under bilen, og mannen hennes måtte i all hast rygge flere meter. Sekunder senere kom en enda større bølge mot dem, og det kommunale pumpehuset for kloakk 30 meter foran dem ble slått i stykker og feid imot bilen.

Deler av pumpehuset ble kastet 30, 40 og 50 meter bortover.

Pumpehuset for kloakk sto 30 meter fra sjøen, og ble slått fullstendi­g til pinneved. Neste morgen måtte mannskaper fra kommunen frakte bort vrakgodset med lastebil.

 ??  ??
 ?? TORBJØRN WITZØE ?? – Det var virkelig dramatisk, sier Finn Kjerpeseth.
TORBJØRN WITZØE – Det var virkelig dramatisk, sier Finn Kjerpeseth.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway