Stavanger Aftenblad

Dette er for dårlig, Posten!

- Anne-Trine Benjaminse­n Hundvåg

POSTEN: Denne uken kom julepakken fra familien i Oslo, 40 dager etter den var sendt.

Det meste av min julepost ble mottatt og lest første ombaerings­dag i januar. Kommende jul bør Posten levere post hver dag i desember.

Pakken jeg fikk fra Oslo var poststempl­et 12. desember. Omtrent samtidig sendte NRK sitt årlige innslag på Dagsrevyen, der en leder i Posten okket seg over mengden med pakkepost som har hjemsøkt Postens sorterings­anlegg. Som om ikke det er allment kjent at netthandel­en stadig øker. Når folk bestiller julegaver som skal mottas og pakkes om for å sendes til familie i nord og sør – vel, det blir volum av slikt.

Jeg hjelper ikke Posten

Ja, og så var det den koronaen da, som helt sikkert har resultert i mange nødvendige og unødvendig­e nettkjøp. Reportasje­n følges av et innslag fra en lokal post-i-butikk der en butikkmeda­rbeider viser oss hvordan pakkeposte­n er i ferd med å ta overhånd og kvele både leverposte­i og dopapir. Hun ser rett i kamera og ber oss, kundene, innstendig om å hente pakkene våre umiddelbar­t.

Vi skal altså slippe det vi har i hendene og hjelpe Posten med å løse selskapets logistikkp­roblem. Det problemet må faktisk Posten løse selv. I en tid der portoen stadig øker i takt med redusert service, fristet det lite å bli med på en nasjonal pakkedugna­d. Hadde pakken min fra Oslo kommet til min post-i-butikk på det tidspunkte­t, hadde jeg latt den ligge og mørne med biffen en ukes tid – i alle fall til det passet meg å hente den.

Langtidspl­anlegging

Dersom vi kunder skal strekke oss litt ekstra i travle tider, ja så må Posten gjøre det samme. Det er fortsatt mange som sender julepost i form av kort, brev og pakker som kan leveres i postkassen. Men Posten leverer som kjent ikke hver dag, og det betyr at julepost og for eksempel bursdagshi­lsener må planlegges og sendes i latterlig god tid.

Det meste av min julepost ble mottatt og lest første ombaerings­dag i januar. Riktignok reiste jeg bort 18. desember, men poststempl­ene viste at mye av denne posten burde ha nådd min postkasse før avreisedat­o – så hva om Posten leverer post i postkassen hver dag i desember?

Vi skal altså slippe det vi har i hendene og hjelpe

Posten med å løse selskapets logistikkp­roblem. Det problemet må faktisk Posten løse selv. I en tid der portoen stadig øker i takt med redusert service, fristet det lite å bli med på en nasjonal pakkedugna­d.

Aftenblade­t forbeholde­r seg retten til å forkorte og redigere leserbrev.

De blir redigert etter Vaer Varsom-plakatens regler om saklighet og anstendig form og kan bli publisert i alle Aftenblade­ts mediekanal­er. Skriv kort. E-post: debatt@ aftenblade­t.no Postadress­e: Aftenblade­ts debattside, postboks 229, 4001 Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway