Stavanger Aftenblad

Skal jeg betale for å jobbe gratis?

- Victor Øvregaard Røyneberg

PARKERING: Stavanger kommune skal bygge bofellessk­ap og da forsvinner gratispark­eringen for trenere som bruker Stavanger idrettshal­l. Frode Myrhol (FNB) mener dette ikke er noe problem, da det er parkerings­hus like ved. Men hvem skal dekke trenernes utgiftene til parkering, Myrhol? Er det Stavanger kommune? Er det idrettslag­ene? Er det trenerne?

Skal mitt idrettslag ta P-kostnaden for alle trenerne, betyr dette en årlig utgift på 50–60 000 kroner. De fleste idrettslag­ene har allerede en presset økonomi. Selvfølgel­ig er det mulig å kreve enda større dugnadsinn­sats, og øke medlemskon­tingent og treningsav­gift, men man må ikke glemme at det er familier som har det svaert vanskelig økonomisk. En enda mer presset økonomi i idrettslag­ene vil også gjøre det vanskelige­re å rekruttere ledere.

Trenere kan betale for parkeringe­n selv, men det kan bli dyrt. Det koster 16 kroner timen i P-huset ved Stavanger idrettshal­l. Selv har jeg 14–15 timer trening i uken fra oktober og ut april. Parkering vil da koste meg 6000 kroner. Å ta buss vil for meg føre til en time ekstra reisetid hver dag. De aller fleste trenere får lite eller ingenting betalt for det arbeidet de gjør i idrettslag­et.

Foregår treningen på Tjensvoll, kan man nå risikerer å måtte betale for å sette fra seg bilen.

Stavangerp­olitikerne får brukbart betalt for det arbeidet de gjør i bystyresal­en og utvalg, og trenger ikke bekymre seg over utgifter til parkering.

Slik er det ikke i idrettslag­ene, og jeg er skuffet over hvor virkelighe­tsfjern Frode Myrhol er. Spørsmålet er om også flertallsp­artiene synes det er greit å gjøre den økonomiske hverdagen for idrettslag­enes trenere og ledere enda vanskelige­re.

 ?? GORM KALLESTAD / NTB ?? Debatten rundt friskoler er naturlig, men den siste tidens påstander spesielt om KF-skolen, krever en nyansering fra vår side.
GORM KALLESTAD / NTB Debatten rundt friskoler er naturlig, men den siste tidens påstander spesielt om KF-skolen, krever en nyansering fra vår side.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway