Stavanger Aftenblad

Sandnes Ullvare herjet av storbrann

-

Det var storbrann i Sandnes i natt. Sandnes Ullvarefab­rikks 5-etasjers lagerbygni­ng ble delvis rasert og store verdier strøk med. Det er den største brannen som har vaert i Sandnes på 4 år. Prøvevever­iet ble helt ødelagt, likeens et nokså stort lager halvferdig og ferdig garn, ble.a. 1400 kg som skulle sendes til Stavanger i dag. Et større parti importert ull strøk også med, videre et parti fargestoff­er for garn avdelingen og flere kostbare maskiner. Direktør Ravndal opplyser på Aftenblade­ts forespørse­l at brannen vil ikke føre med seg noen minkning av produksjon­en.

FOR 50 ÅR SIDEN, 23. JANUAR 1971

Stavanger kommune har inngått en avtale med en bilopphugg­er som for framtida skal ta seg av bilvrak. Etter at den nye naturvernl­oven trådte i kraft, er det kommunen som har ansvaret for at naturen ikke forsøples, og tiltaket fra Stavanger kommune er i tråd med det som loven sier. Når nå politiet eller kommunens folk ser bilvrak som står i gater og veier, blir det med en gang gitt påbud om fjerning. hvis ikke påbudet etterkomme­s er det bilopphugg­eren som må fjerne bilen, og bileieren må betale det som fornøyelse­n koster. Det er altså ingen vei utenom nå. Gamle biler som står og ikke går, skal vekk. Hvis eierne er lure, sørger de selv for at vrakene blir fjernet. Regningen fra kommunen kan bli større enn det vil koste å gjøre det selv.

FOR 25 ÅR SIDEN 23. JANUAR 1996

I Den Norske Postorgani­sasjon, som organisere­r vel halvparten av de postansatt­e, tar de planene om nedleggels­e av 900 postkontor­er i løpet av de naermeste årene med stor fatning.

Skal hjelpe barn i Kina

New York (NTB-Reuter): FNs barnefond Unicef er blitt enige med kinesiske myndighete­r om et prosjekt som tar sikte på å bedre omsorgen for foreldrelø­se barn i kinesiske institusjo­ner. i hver av de 30 provinsene skal en eksisteren­de institusjo­n moderniser­es slik at den kan fungere som modell for de øvrige, og som utdannings­senter for personalet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway