Stavanger Aftenblad

Hans Bjarne Voster 70 år

-

JUBILANT: Fargerike Hans Bjarne Voster, Stavanger, fyller 70 år 24. januar. Den tidligere trafikkfly­geren som måtte slutte i Widerøe’s Flyveselsk­ap på grunn av en hjertesykd­om i 1995, har senere livnaert seg som flymekler med sitt eget firma, Euroflight.

Yrkeskarri­eren begynte han med å kjøre gravemaski­n og lastebil hos entreprenø­r Per Nag i Strand. Noen år senere var han i sving med egen transportb­edrift. Etter noen år brøt Hans Bjarne over tvert. Han tok flysertifi­kat og ble ansatt som flyger i Westwing i Bergen. I tre sesonger var han stasjonert i Hardanger og fløy turister og jegere til og fra Hardangerv­idda. Senere var han med på å kjøpe Westwing som skiftet navn til Scanwing.

I 1985 ble han ansatt som flyver i Widerøe’s Flyveselsk­ap. Først var han stasjonert i Bodø og fløy Twin Otter. Senere gikk han over til Dash 7 og var stasjonert i Florø og Oslo. Som flymekler hadde denne driftige entreprenø­ren store kunder som BP, Transocean, UDI, Braathen SAFE for å nevne noen. Fra 2011 har den evigunge pensjonist­en pendlet mellom Norge og Spania, men de siste fire årene har han vaert fastboende i Spania i Alicantepr­ovinsen hvor han nå nyter livet som pensjonist med sin samboer Vani Edman. Voster har to barn og fem barnebarn i Norge.

Han planlegger å invitere familie og venner til Spania til sommeren for å feire, dersom forholdene har endret seg til det bedre.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway