Stavanger Aftenblad

– Viking er rett valg for meg

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Kevin Kabran (27) har signert en 3-årskontrak­t med Viking og vet godt at han skal fylle skoene til Zlatko Tripic og Zymer Bytyqi.

Kevin Kabran blir Viking-spiller og klubbens første signering i 2021. I går falt de siste bitene på plass rundt spilleren Viking har jaktet i flere uker.

– Alt er i orden, bekrefter daglig leder Eirik Bjørnø overfor Aftenblade­t.

Kabran var i Stavanger i går for å ta den medisinske testen. Den besto han. Så signerte spilleren kontrakten før han returnerte til Kristiansa­nd. Det er ventet at Kabran slutter seg til Viking-troppen torsdag i neste uke når fotballøkt­ene begynner.

Svensken er tiltenkt rollen som venstrekan­t i mørkeblått.

– Viking er rett for meg

– Det kjennes godt å ha signert en treårskont­rakt med Viking. Jeg har hatt en god prat med trenerne, klubben var det rette valget og steget for meg. Det er en stor og fin klubb med veldig bra supportere. Det er åpenbart at fotballspi­llere ønsker å spille på høyest mulig nivå, der sportslige ble avgjørende for valget mitt, sier Kevin Kabran til Aftenblade­t like etter at han har signert avtalen.

– Hvordan skal du fylle kantrollen?

– Jeg vet det har vaert bra spillere i den posisjonen tidligere i Viking, men jeg skal spille mitt spill. Jeg er rask og liker å utfordre. Jeg har absolutt mer å gå på når det gjelder scoringer og målgivende. Men jeg kjenner at jeg har det i meg, forklarer Kabran og svarer slik på hvorfor signeringe­n drøyde i tid:

– Jeg vet ikke om alt som har kommet fram i media stemmer, men jeg har gjort mine vurderinge­r i denne prosessen. Da tar ting litt tid. Nå er jeg bare glad for at jeg landet på Viking, svarer Kabran.

Kabran får nummer 9 i Viking. Fredrik Torsteinbø overtar nummer 7.

– Han har x-faktor Viking-trener Morten Jensen er glad for at klubbens første kjøp og signering er i boks etter at offensive spillere som Zymer Bytyqi, Ylldren Ibrahimaj og Even Østensen er borte.

– Det er alltid godt å få nye spillere på plass. Kabran kommer med erfaring fra eliteserie­n, vi tror også det finnes en oppside i ham med tanke på målgivende og scoringer. Vi ser potensiale­t hans samtidig som Kabran syntes prosjektet vårt hørtes spennende ut. Det er en god match, sier Jensen til Aftenblade­t.

– Dessuten har han x-faktor. Vi har lykkes med andre spillere av samme type i den kantrollen før, legger Jensen til og sikter til Zlatko Tripic og Zymer Bytyqi.

– Hva betyr dette for et mulig Zlatko Tripic-comeback?

– Ingenting. Den ene blokkerer ikke den andre her. Kabran og

Tripic er to allsidige spillere, svarer Jensen kontant. Kabran hadde ett år igjen av kontrakten med Start. 27-åringen kom til klubben foran 2018-sesongen. Det er ventet at Kabran slutter seg til Vikings tropp onsdag eller til den første balløkten torsdag i neste uke.

 ?? VIKING ?? Kevin Kabran er klar for Viking på en treårskont­rakt og får nummer 9.
VIKING Kevin Kabran er klar for Viking på en treårskont­rakt og får nummer 9.
 ?? TOR ERIK SCHRØDER ?? Kevin Kabran har spilt sin siste Start-kamp og fortsetter i Viking de tre kommende sesongene.
TOR ERIK SCHRØDER Kevin Kabran har spilt sin siste Start-kamp og fortsetter i Viking de tre kommende sesongene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway