Stavanger Aftenblad

– Lett valg

- Alexander Larsen Bernhard Veland bernhard.veland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Den tidligere Klepp-spilleren forlater Chelsea og blir Manchester Unitedspil­ler med umiddelbar virkning. =Fredag forrige uke skrev Aftenblade­t at en overgang til Manchester United var naert foreståend­e for Thorisdott­ir.

Nå bekrefter begge klubbene at den tidligere Klepp-spilleren er klar for Manchester United.

Thorisdott­ir forlater Chelsea etter tre og et halvt år i klubben, et halvt år før kontrakten hennes utløper. Denne sesongen har 27-åringen kun fått én kamp fra start og totalt 81 minutter på banen i serien. Hun spilte 49 kamper for klubben i løpet av perioden og scoret to mål.

– På tide med noe nytt

– Jeg har gjort alt jeg kan for å få spilletid i Chelsea, men hun (manager Emma Hayes) hadde sine spillere hun ønsket å satse på, så jeg måtte finne en ny klubb, sier Thorisdott­ir til Aftenblade­t.

Overgangsp­rosessen har pågått siden før jul. Planen var å bytte klubb i sommer, men Chelsea lot henne gå nå.

– Byttet av klubb ville skjedd uansett etter sesongen, jeg er fornøyd med at det skjedde nå.

– Hvordan har perioden uten spilletid i Chelsea preget deg?

– Jeg har hatt en fantastisk treningshv­erdag og trent med de beste. På lang sikt er det likevel ikke optimalt. Jeg er midtstoppe­r, men fikk aldri spille der og ble flyttet rundt. Jeg tok alle de sjansene jeg fikk, men det nyttet ikke. Jeg anger ikke et sekund på oppholdet i Chelsea, men nå er det på tide med noe nytt.

Thorisdott­ir forteller at det var interesse fra flere klubber, både i Norge og utlandet, men at det til slutt ble et enkelt valg.

– Jeg synes den engelske ligaen er den beste akkurat nå, så det var veldig lett for meg å velge å bli der.

Hadde sin første trening Chelsea leder for øyeblikket den engelske serien foran Manchester United grunnet bedre målforskje­ll. I forrige seriekamp vant

Chelsea 2–1 mot nettopp Manchester United, men Maria Thorisdott­ir var da ikke i troppen.

– Jeg tenker ikke så mye på at de er rivaler, men hva som er best for min egen del. Jeg tror jeg har gjort det rette valget og gleder meg, sier kleppsbuen, som allerede har flyttet fra London til Nord-England.

Neste kamp for Manchester United er hjemme mot Birmingham på søndag. Thorisdott­ir har hatt sin første trening med laget og er spilleklar, men tviler på spilletid i helgen.

– Maria har vaert en stor og viktig ressurs for laget, og vi ønsker å takke henne for hennes bidrag på og utenfor banen i hennes tid i Chelsea. Jeg ønsker henne alt godt for fremtiden, sier Chelseaman­ager Emma Hayes i en uttalelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway