Stavanger Aftenblad

Bryne-gutt naer proffdrømm­en i USA

- Bernhard Veland bernhard.veland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Sondre Norheim (23) har jobbet for målet om spill i MLS i flere år. Nå har han blitt draftet av Nashville.

Nattt til i går kom beskjeden Sondre Norheim har ventet på: MLSklubben Nashville har draftet 23-åringen.

– Jeg hadde en prat med trenerne i Nashville. De gratulerte meg, sier Norheim til Aftenblade­t.

Prosessene omkring overganger i amerikansk idrett er annerledes enn i Europa. At han er draftet, betyr at klubben har plukket ham ut. Neste steg er at Nashville kommer med et kontraktst­ilbud. Overgangen kan bli klar i løpet av få dager.

Collegefot­ball

Norheim har vaert i flere lokale klubber, men har spilt for collegelag­et til Syracuse de siste årene. Bryne-karen spilte for EIK i sommer og sammenlign­er nivået på norsk nivå tre med collegefot­ballen i USA. Å ta steget opp til den øverste amerikansk­e ligaen er stort.

– Hva kan du forvente deg i Nashville?

– De har gjort sine undersøkel­ser og tok kontakt for en ukes tid siden. Nashville har bruk for en midtstoppe­r/back som kan gå inn og kjempe om en plass i startellev­eren, og jeg passer i de rollene. Ut fra det jeg forstår, blir jeg tilbudt kontrakt, og så er det opp til meg å bevise om jeg får en plass i startellev­eren. Jeg er klar for den utfordring­en.

Norheim er nylig ferdig med en bachelorut­danning, men ble tilbudt ett års ekstra stipend for å fortsette med collegefot­ball. Nå byttes trolig college med MLS.

– Er dette en drøm som går i oppfyllels­e?

– Målet har vaert å komme til MLS, det er det jeg har jobbet fram mot siden jeg reiste. Når jeg får sjansen, er det uten tvil noe jeg vil hoppe på, sier forsvarssp­illeren. Han er klar på at han får denne muligheten på grunn av årene i collegefot­ballen.

– Uten tvil. Collegefot­ball er et stort utstilling­svindu for MLS. De speider og tar opp spillere til draften, og hvis du presterer bra for collegelag­et, er det en lettere vei enn å komme fra en klubb i Europa.

 ??  ?? Sondre Norheim har spilt for collegelag­et SU Athletic.
Sondre Norheim har spilt for collegelag­et SU Athletic.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway