Stavanger Aftenblad

Vil du også ha de ikoniske vantene til Bernie Sanders? Sandnes Garn fikser!

- Stella Marie Brevik stella.marie.brevik@aftenblade­t.no

TREND: Nå kan du strikke dine egne Bernie Sanders-vanter. Sandnes Garn melder om stor etterspørs­el etter at et bilde av en mann på en stol gikk viralt.

Heia 2021! Endelig en internettr­end laget for norske forhold?

Sandnes Garn har laget oppskrift og fikset garn for å kunne kopiere, de nå ikoniske, vantene til Bernie Sanders.

Hvem skulle trodd at en amerikansk toppolitik­ers vanter skulle bli én av årets første store snakkiser?

Midt oppi vaksinerin­g, valgkamp, muterte virus, storming av offentlige bygg, skjenkesto­pp og generell unntakstil­stand, blir altså Bernie Sanders og hans vanter et stort samtaletem­a verden over.

Virale votter

Bilde av Vermont-senator Bernie Sanders på innsettels­en av Joe Biden som USAs 46. president har gått verden rundt.

På det mye omtalte og gjenskapte bildet, sitter Sanders alene ved en trapp fullt påprakket med vinterjakk­e, munnbind og vanter.

Posituren, settingen og klesvalgen­e hans har tatt internette­t (les verdens befolkning) med storm. Drøssevis av memes og versjoner av bildene fra innsettels­en florerer på nett.

Stor etterspørs­el

Etter at bildet gikk viralt er det mange som vil kopiere det ydmyke antrekket. Og Sandnes Garn kan hjelpe med vantene.

Senator Sanders fikk vantene i gave fra en venn. Vantene består av gamle gensere og har fleece-stoff på innsiden. Siden de er hjemmelagd­e er det vanskelig å gjenskape dem eksakt, men Sandnes Garn har laget sin variant:

– Vi bestemte oss for å lage oppskrift for to dager siden. Nettopp fordi det har vaert så stor etterspørs­el. Vi får mange henvendels­er fra folk – til og med fra utlandet. Grossisten vår i USA har også laget Bernie-strømper i samme mønster og farge, sier Eva Ølberg, salgssjef for Skandinavi­a og Finland i Sandnes Garn.

I dag ble oppskrifte­n på vantene lagt ut på Sandnes Garn sine sider. Oppskrifte­n er gratis.

De fleste kan få det til

Ølberg mener vottene er enkle å strikke hvis du kan strikke mønster fra før av. Å lage de identiske til Sanders tror Ølberg er vel avansert.

– Den største forskjelle­n er at hans votter er klippet fra en gammel kofte og en genser. Det er også sydd på stoff på innsiden. Vi har valgt å gjøre det på en annen måte, og jeg tror de fleste vil strikke dem på denne måten, sier Ølberg.

Ifølge Ølberg ser det ut til at mønstret baserer seg på Islandsk strikketra­disjon. Vi får håpe vantene holder varmen like godt som de underholde­r verdenssam­funnet.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Eva Ølberg, salgssjef for Skandinavi­a og Finland i Sandnes Garn. Her med deres versjon av de kjente vantene.
PÅL CHRISTENSE­N Eva Ølberg, salgssjef for Skandinavi­a og Finland i Sandnes Garn. Her med deres versjon av de kjente vantene.
 ?? POOL / NTB ?? Bilde av Vermont-senator Bernie Sanders på innsettels­en av Joe Biden som USAs 46. president har gått verden rundt – mye på grunn av antrekket og de hjemmestri­kkede vantene.
POOL / NTB Bilde av Vermont-senator Bernie Sanders på innsettels­en av Joe Biden som USAs 46. president har gått verden rundt – mye på grunn av antrekket og de hjemmestri­kkede vantene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway