Stavanger Aftenblad

Nye koronaregl­er

-

DRØSET: De kommunale reglene er oppdatert, men det er like enkelt som før.

I Sandnes kan du ha besøk av inntil fem personer fra Sola og Randaberg, men ikke fra Stavanger.

I Stavanger kan du ha besøk av fem personer i én kahoot fra Randaberg, men det er det jo ingen som vil ha, så det utgår.

Hvis noen fra Rennesøy vil besøke noen i Stavanger, som jo er samme kommune, kan de ikke sykle via Randaberg, for det er en annen kommune, og der kan de bli skutt, for sykling er trening. De må ta om Oanes, som heller ikke er lov, så de må ta om Moi, eventuelt om

Suleskar eller GrenseJako­bselv.

Fem personer fra Sola, i samme kahoot, kan trene sammen, men ikke drikke øl mens de trener, i egen kommune.

I Sandnes kan inntil ti personer i opptil to kahooter få servering til maten, men ikke til trening, med mindre de er mindre enn ti personer i mindre enn to kahooter, og under 20 år.

Barn og unge kan få servert øl og vin i Stavanger, men kun i egen kahoot.

Folk fra Sandnes kan jogge, sykle og eventuelt drive med orienterin­g i Randaberg og Sola, og vice versa. Unntaket er hvis folk fra Randaberg vil jogge til Sandnes via Stavanger. Det er ikke lov. De må da jogge til kommunegre­nsa, gå gjennom Stavanger og gjenoppta joggingen når de har passert Forus. Der kan de også ta seg en øl før klokka 22.00, hvis de kommer før 20.00, men bare hvis de er under 18.

Vil du på et kulturarra­ngement? Da må du først få sikkerhets­klarering fra PST og søke om Nato-medlemskap, så tar vi det derfra.

I Stavanger kan du så å si ikke gjøre noe som helst, men du kan – hvis du er i din egen kahoot – ta armhevinge­r inne i eget munnbind innen kommunen, og kun i fastmonter­te seter.

Hvis du bor i Stavanger, jobber i Sandnes, trener i Randaberg Arena og har hytte på Sola anbefaler vi at du bare skyter deg i garasjen.

I Randaberg kommune kan du trene, spise og drikke og herje på, men det hjelper fint lite. Du er fremdeles i Randaberg, og der vil du jo ikke vaere.

Er det noen spørsmål?

Barn og unge kan få servert øl og vin i Stavanger, men kun i egen kahoot.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway