Stavanger Aftenblad

201.400 helt ledige i landet

-

OSLO: På landsbasis er det rundt 8100 flere ble registrert som arbeidsled­ige i januar, ifølge Nav.

– I løpet av januar har antallet arbeidssøk­ere økt nok en gang, etter en nedgang i desember. Mye av økningen skyldes naturlige sesongvari­asjoner, ettersom mange arbeidskon­trakter avsluttes i desember, sier arbeids- og velferdsdi­rektør Hans Christian Holte.

I januar er det registrert 201.400 personer helt ledige, delvis ledige og arbeidssøk­ere på tiltak hos Nav. Ledigheten har steget i hele landet, men andelen helt ledige er aller størst i Oslo, der den på tampen av januar lå på 6,4 prosent – nesten tre ganger så høyt som til samme tid i fjor.

– Smittevern­tiltakene i starten av januar har også stor betydning, noe som viser seg ved at permittert­e utgjør en stor andel av de nyregistre­rte arbeidssøk­erne, understrek­er Holte.

Rundt 37.500 av de helt ledige er permittert­e, mens det samme gjelder for 29.200 av de delvis ledige.

Ledighetst­allene er hentet ut morgenen tirsdag 26. januar, og de fanger derfor i liten grad opp permitteri­nger som skyldes nedstengni­ngen forrige helg i 25 kommuner i Oslo og Viken.

Sonja Skinnarlan­d, direktør i Nav Oslo, mener allerede å kunne se at de siste koronarest­riksjonene som ble iverksatt etter utbrudd i nabokommun­en Nordre Follo med den britiske virusmutas­jonen, har drevet ledigheten opp. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway