Stavanger Aftenblad

Utvalg vurderer forbud mot kupping på boligmarke­det – Høyre reagerer

-

OSLO: Det regjerings­oppnevnte Eiendomsme­glerutvalg­et diskuterer muligheten­e for å gjøre det vanskelig for dem som vil kuppe budrundene på boligmarke­det.

– Et forbud kan vaere en vei å gå. Det er jo ingen som liker kupping, verken selgere, kjøpere eller eiendomsme­glere, sier forbruker- og kommunikas­jonssjef Carsten Pihl i Huseierne til Finansavis­en.

Han er ett av elleve medlemmer i utvalget. Kupping betyr i korte trekk at en kjøper tar direkte kontakt med selger med sitt bud, før visning og utenom megler.

– Det er uheldig at selgere ikke får hjelp av eiendomsme­gler ved kupping, de kan ikke kontroller­e finansieri­ng eller at forbehold lar seg gjennomfør­e, som ved vanlig budrunde, sier Pihl.

Justispoli­tisk talsperson Peter Christian Frølich i Høyre reagerer imidlertid kraftig på forslaget.

– Det får vaere grenser for hva som skal reguleres med lover og forbud i dette landet, sier han til NTB.

Frølich mener et slikt forbud bryter med avtalefrih­eten.

– Man kan faktisk inngå avtaler fritt når man vil, med eller uten budrunder. At det er risikabelt er en annen sak, men det må folk vaere voksne nok til å avgjøre selv, sier han.

Også andre medlemmer i utvalget er åpne for å forby praksisen. Deres erfaring er at antall kuppeforsø­k har økt dramatisk i Oslo. Praksisen fører til at en rekke visninger blir avlyst og stresser boligkjøpe­re.

Eiendomsme­glerutvalg­et skal etter planen levere inn sin utredning til Finansdepa­rtementet 25. mars.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway