Stavanger Aftenblad

Snart e der ikke mere coronen

-

DRØSET: Hva tid ska vi få disse coronenvak­sinasjonen­e?

Nå har vi hørt om de i mange uger, å så går jo smitten sånn ned rondt osser her nå, atte der bent frem ikke e brug for de, når de endelig komme.

Det va von Winckelhum­pen så kom inn på det, her en eftermidda­g så an va innom i døren, efter at an hadde vert nede ved Stokkenvan­net, det lille, å tisst med kongepodde­len Frederic, den hjernedøde kjøteren, atte an sa det, atte «je e helt sikker på det, atte når vi komme litt udpå vårparten, å der bler litt varmere i veret, så komme den der coronensyg­en til å fordofte av seg selv, på mirakoløst vis, å hva ska vi med alle de vaksinene da?»

Han har jo helt rett.

Je hoske ikke helt hva tid det va, men je tror atte je har sett noen på fjernsynet så har sagt akkorat det samme, å de vet jo hva de snakke om, de så e på fjernsynet. Ja, ikke sånn å forstå atte von Winckelhum­pen ikke vet hva an snakke om, for det atte han ikke e på fjernsynet, men alligevel.

Å da tenke je det, atte vi konne heller brokt de pengene på noe aent. Vi konne for eksempel kjøpt blomster for de. Hvor masse blomster får du ikke for alle de pengene så vi har brokt på coronenvak­sinasjoner? Ganske masse, tror je.

Å da konne vi gjort det så fint, ikke bare her oppe på Egenes, men hjemme hos de så ikke har råd til en dame så komme å friske opp blomsterop­psatsene i stuen å i hallen to ganger i ugen. For eksempel e der sikkert noen så e så fattige, atte de bare har en dame så komme å friske opp blomsterop­psatsene dis én gang i ugen, men de bor nok ikke her oppe på Egenes.

Tenk atte for eksempel jaffal to dager i ugen, så ringte der på døren hos folk, å så sto der et blomsterbu­d der, med en fine bokett. Je tror bent frem atte det hadde hatt lige så masse å si for folkehelse­n, så de der sprøytene så vi ska få.

Så da sporte je von Winckelhum­pen rett ud, je, hva han ville gjort med alle de pengene.

«Vi konne jo kjøpt portvin for de», sa von Winckelhum­pen.

Je vet nå ikke helt je.

Je tror heller je tar meg en liden jinn.

Når vi komme litt udpå vårparten så komme den der coronensyg­en til å fordofte av seg selv, på mirakoløst vis

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway