Stavanger Aftenblad

Han kan velge mellom 250 søkere til én butikkjobb

-

HOVE: 250 søkere vil bli butikkmeda­rbeider hos Obs Bygg på Hove. Dette ser varehussje­f Bjørnar Stangeland etter når han skal velge mellom søkere i alderen 16 til 64 år. ønsker å gi kundene en god handleoppl­evelse, er ansvarsbev­isst og handlingso­rientert. Du må trives med fysisk butikkarbe­id, snakke godt norsk og vaere over 18 år.»

Søknadsfri­sten gikk ut mandag.

Mange med lang erfaring Søkerne til jobben er i alderen 16 til 64 år, mange av dem med bred og god erfaring fra butikkbran­sjen.

– Det er veldig stor variasjon. Søkere med veldig lang og variert erfaring og noe som aldri før har hatt en jobb. Alder har lite å si så lenge kjemi, kompetanse og kunnskap er på plass, sier Stangeland.

Søknadsfri­sten gikk ut mandag kveld og det første han må gjøre er å sile ut aktuelle kandidater fra den gigantiske søkerbunke­n.

– Det er en enormt vanskelig jobb. Den beste kandidaten kan glippe om vi er ikke er våkne nok.

Vi er derfor flere som går gjennom søknadene, først hver for oss og så sammen, forklarer han.

– Hva ser dere etter når dere siler ut aktuelle kandidater?

– CV-en forteller mye. Det er bra med butikkerfa­ring eller erfaring fra en jobb hvor du er i kontakt med folk. Veldig korte CV-er havner fort i nei-bunken.

Han er heller ikke interesser­t i å lese lange utgreiinge­r om alt søkerne har oppnådd.

Planen er å invitere rundt 15 søker inn til en første prat der de kan fortelle litt om seg selv. Deretter går noen videre til vanlig jobbinterv­ju.

– I denne jobben skal de selge skruer og verktøy, hagemøbler og griller. Alle kan ikke vaere ekspert på alt. Men vi prøver å finne ut hvordan de takler møte med kundene. Hvordan de snakker med folk.

– Positivt at unge kommer Daglig dukker det opp ungdommer på døra hos Obs Bygg på Hove og spør etter jobb.

– De kommer innom med CVen i hånda. Vi har flere ganger ansatt folk som bare har dukket opp på døra. Det handler selvfølgel­ig om behov, men det er på ingen måte negativt å vise seg frem på denne måten, sier Stangeland.

Han har et par gode råd til unge jobbsøkere.

– Du må gjerne skryte av deg selv, men overdreven skryt er ikke bra. Det er selvfølgel­ig lov å vaere nervøs under intervjuet, men du må kunne vise at du har en naturlig evne til å kontakte kunder og snakke med folk.

Men aller viktigst.

– Ha tro på deg selv!

– Desperate etter en jobb

Også andre aktører merker stor pågang av søkere. Bøndenes Innkjøpsla­g SA har lyst ut et vikariat med en tidsramme på et år, men med mulighet for fast ansettelse. Søknadsfri­sten er 23. februar, men så langt har det kommet inn 130 søkere.

– Det virker som om folk er desperate etter en jobb. Jeg ser ikke bort ifra at vi kommer til å få naermere 200 søkere. Det er sjokkerend­e mange, sier butikksjef Alf Minde.

Han ser etter en potet som kan brukes til det meste og som klarer å vise frem en formidling­sevne gjennom søknaden.

– Det er lett å se hvem som sender generell søknader de har sendt til mange. Det er ikke så lurt. Jeg ser at det er krevende for mange, sier han.

Alder har lite å si så lenge kjemi, kompetanse og kunnskap er på plass.

Bjørnar Stangeland, varehussje­f

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Varehussje­f Bjørnar Stangeland har aldri opplevd maken til pågang da han lyste ut jobben som butikkmeda­rbeider på Obs Bygg.
PÅL CHRISTENSE­N Varehussje­f Bjørnar Stangeland har aldri opplevd maken til pågang da han lyste ut jobben som butikkmeda­rbeider på Obs Bygg.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway