Stavanger Aftenblad

– Veldig givende

- Christine Johnsen christine.johnsen@aftenblade­t.no

SANDNES: Neste uke får ingen eldre første vaksinedos­e i Sandnes, men 700 doser går til helseperso­nell. Mange hoder er i sving for å få vaksinert Sandnes’ innbyggere – blant andre biblioteka­nsatte.

– Alle virksomhet­er som er en del av kommunen ble bedt om å se på om de har noen som kunne bidra i forbindels­e med vaksinerin­gen. Vi sa at vi kunne stokke om på driften vår for å bidra, sier konstituer­t biblioteks­jef Trude Svanes på Sandnes bibliotek.

To biblioteka­rer fra Sandnes bibliotek jobber derfor nå på vaksinerin­gskontoret i Sandnes, med administra­tive oppgaver.

– De følger opp timeavtale­r og innkalling­er, registreri­ng av journaler og den slags oppgaver, sier Svanes.

Foreløpig har biblioteke­t klart å holde bemanninge­n oppe i skranken de fleste dager, til tross for den midlertidi­ge omorganise­ringen.

På lørdager er de litt for få, og har derfor bedt om forståelse for at det av denne grunnen kan ta litt lengre tid å få hjelp på lørdager.

– Ellers holder vi god bemanning i biblioteke­t, med litt omdisponer­ing av oppgaver blant oss som er her. Vi kan tåle det for en periode, sier Svanes.

Ny arbeidshve­rdag

Ole Petter Søbye er en av dem som nå har fått en ny arbeidshve­rdag. Til vanlig er han avdelingss­jef på Sandnes bibliotek.

– Arbeidet vi gjør her skiller seg jo veldig fra det jeg gjør på biblioteke­t. Om man skulle sammenlign­e noe, må det vaere at begge jobbene dreier seg mye om systematik­k, sier han.

Arbeidsdag­en er travel, og veldig mange ringer og har spørsmål. En dag talte at Søbye at han hadde hatt 85 innkommend­e samtaler, i tillegg til mange utgående.

Selv om det er hektisk, liker Søbye den nye, midlertidi­ge jobben.

– Jeg personlig syns at denne jobben er veldig givende, saerlig med de telefonene fra alle de eldre som er så glade for å få hjelp, sier han.

Jobben skal han ha frem til alle innbyggere over 18 år er vaksinert to ganger.

– Om det blir i juli eller september, det er det jo ingen som vet, sier han.

I dag foregår vaksinerin­gen i Haakon 7s gate 8, i de tidligere lokalene til kommunens servicekon­tor.

For noen uker siden presentert­e Sandnes-ordfører Stanley

Wirak det nye vaksinerin­gslokalet i Havnegata 2, som kommunen har leid i forbindels­e med massevaksi­nering.

Ingen vet når massevaksi­neringen settes i gang i kommunen, men lokalet skal uansett tas i bruk før den tid.

– Mest sannsynlig tar vi i bruk lokalet fra neste uke, for det er lite arbeid som gjenstår. Lokalet i Havnegata vil gjøre ting enklere for oss logistikkm­essig, enn det er i Haakon 7s gate 8, sier Elin Selvikvåg, kommunaldi­rektør for helse og velferd i Sandnes.

Hun forteller at kommunen har logistikke­n på plass for å vaksinere enda flere per uke enn de gjør i dag.

– Når lokalet

i Havnegata

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway