Stavanger Aftenblad

Store og små i sandnessko­len krever en forklaring

- Helge Kristoffer­sen Hovedtilli­tsvalgt Sandnes kommune, Norsk lektorlag

POLITIKK: Reiser du med toget er det forbudt å trekke i nødbremsen uten at det er alvorlig fare. I Sandnes-politikken trekker posisjonen i den økonomiske nødbremsen og sørger for et overskudd på over 100 millioner. Nå forventer Sandnes-skolen «bot og bedring», samt skikkelig satsing.

5. november melder Aftenblade­t at det skal kuttes 40 millioner i skolebudsj­ettet for 2021. Årsak er dramatisk fall i inntekter. Når årsregnska­pet gjøres opp melder Aftenblade­t, den 16. februar, at overskudde­t er på 144 millioner. Positive nyheter kommer sjelden med slik en bismak.

Sandnes-skolen skal spare og jobber mer effektivt. Alle er enige om at det er best for alle å få bukt ned unødvendig pengebruk. Men nødbremsen fra i høst med ytterliger­e titallsmil­lioner, kunne vi faktisk vaert spart for. Med litt bedre kontroll på økonomien hadde vi som jobber i Sandnes-skolen, sluppet våkenetter med bekymringe­r for elevenes framtid. Ledere og tillitsval­gte har gått på endeløse møter for å finne de minst hjerteskja­erende og minst urettferdi­ge kuttene. Å bli servert i februar et overskudd kan oppfattes som ei spyttklyse i ansiktet. Store og små i sandnessko­len krever en forklaring!

I et budsjett vet vi som er hovedtilli­tsvalgte at alle penger er ikke like. Budsjett og kostnader skal holdes over flere år. Det er grunn til å sette alvorlige spørsmålst­egn ved økonomisty­ringen når en bremser så kraftig at hele «toget» rister og alle kjenner utrygghet. Nå vil alle i skolen ha «business as usual».

Som hovedtilli­tsvalgt i Norsk Lektorlag ber jeg om at sandnessko­len umiddelbar­t får klar beskjed om å gå tilbake til «vanlig» spareplan. En unnskyldni­ng er på sin plass, og en forklaring hadde hjulpet alle.

 ?? JAN INGE HAGA ?? «Nå sitter Rogaland Kunstsente­r med en følelse av å ha blitt dolket i ryggen og skubba ut av dansen», skriver Ingeborg Kvame.
JAN INGE HAGA «Nå sitter Rogaland Kunstsente­r med en følelse av å ha blitt dolket i ryggen og skubba ut av dansen», skriver Ingeborg Kvame.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway