Stavanger Aftenblad

Tre nye viser seg fram for Sandnes Ulf mot FKH

- Egil Ø. Naerland

FOTBALL: Mathias Bringaker, Torbjørn Heggem og Ståle

Stålinho Saetre spiller fra avspark når Sandnes Ulf gjør årets første testkamp mot FK Haugesund i kveld.

Trener Steffen Landros fjerde nysignerin­g på toårig kontrakt, Fredrik Pålerud fra Kongsvinge­r, blir å se på Øster Hus Arena, men ankommer Sandnes for sent til å kunne slutte seg til kamptroppe­n.

– Jeg har store forventnin­ger til de nye. Alle fire skal forsterke oss fra dag én, fastslår Landro overfor Aftenblade­t.

Full renovering

Strilen har akkurat tatt fatt på sitt andre år som trener for Sandnes Ulf. Han har røsket skikkelig opp i spillergru­ppen siden han overtok. Bare to av dem som starter mot FKH, var i trener Bengt Saeternes sin tropp i 2018.

Men klubben beholdt majoritete­n av spillerne Landro hentet inn forrige sesong. Det betyr at åtte av elleve som starter, er kjent med systemet, i tillegg kommer Christian Landu Landu og Artam Memedov som er innbyttere.

Pluss på med skadegrupp­en Magnus Retsius Grødem, Sander Ringberg, Ingvald Sandvik Halgunset og Kevin Jablinski, så er kontinuite­ten tatt vare på.

Bygger på slutten

– Vi skal bygge videre på avslutning­en fra i fjor. Da var vi et solid lag, presspille­t høyt i banen fungerte, frispillin­gene offensivt fungerte.

– Vi var gjenkjenne­lig i flere kamper på rad, mener Landro og viser til de seks siste kampene der det bare ble ett tap, et skjebnesva­ngert mot bunnlaget Øygarden.

Tester viser at spillerne har økt kondisjon, styrke og sprint med mellom 10 og 20 prosent fra de avsluttet i desember til nå. y Christian Landu-Landu har ikke overrasken­de best kondisjon og styrke. y Maxwell Effiom er raskest til tross for at han var uten oppfølging en hel måned på ferie hjemme i Nigeria.

– Hva forventer du av kampen mot FKH?

– Jeg er spent og litt usikker, medgir Landro.

Få spillere på trening

– Det er første gangen vi spiller 11 mot 11. Vi har vaert så få på treningene at vi så langt aldri har spilt med mer enn 6 mot 6.

– Dessuten trener vi tungt, men det gjør også FKH, så der står vi sannsynlig­vis likt, tenker Sandnes-treneren.

Sammen assistente­ne Bojan Zajic og Arturo Cleveland har Landro terpet roller og bevegelses­mønster med lagdelene. Hver for seg. y Fem forsvarere på den ene

halvdelen. y Fem angripere på den andre

halvdelen.

– Det var en type trening vi aldri fikk anledning til slik den rare oppkjøring­en ble før fjorårets sesong.

– Hva laerte du av ditt første år med Sandnes Ulf?

– Det var et unntaksår, så det er ikke mulig å trekke all verdens ut av det. Vi jobbet mest med det fysiske, men ga oss samtidig for mye tid til å sette systemene. Nå er vi mye tidligere ute og kombinerer begge deler, svarer Landro.

Forventer at flere hever seg

– Du forventer at de nye skal forsterke laget. Men hva med spillerne du har hatt med en sesong, hva kan publikum forvente av dem?

– Jeg tror folk vil få se klart bedre utgaver av Espen Hammer Berger, Adnan Hadzic, Chris Sleveland og Johannes Hummelvoll­Nunez.

– Jostein Ekeland uten skader og Sander Ringberg uten skader blir også noe å glede seg til, lover Landro.

Gjensyn med Sandnes-gutter

Kampen mot FKH byr på gjensyn med Sandnes-guttene Niklas Sandberg og Egil Selvik. Sistnevnte som er godt kjent av Landro etter låneopphol­d i Nest Sotra, kom fra Odd i vinter og har alle forutsetni­nger for å bli førstekeep­er.

Sandberg har forlengst bevist hvilke kvaliteter han har, en av eliteserie­ns beste spillere offensivt.

Sandnes Ulf starter slik: Aslak Falch - Chris Sleveland, Espen Hammer Berger, Ståle Stålinho Saethre, Torbjørn Heggem, Ári Mohr Jónsson - Jostein Ekeland, Adnan Hadzic, Johannes Hummelvoll-Nunez - Maxwell Effiom, Mathias Bringaker.

 ?? EGIL Ø. NAERLAND ?? Februarkal­dt, men allerede i kveld viser Steffen Landro viser fram tre av fire nykommere mot FKH.
EGIL Ø. NAERLAND Februarkal­dt, men allerede i kveld viser Steffen Landro viser fram tre av fire nykommere mot FKH.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway