Stavanger Aftenblad

Verdenspre­ssen i Haaland-rus: – Galskap

-

FOTBALL: Etter to mål i onsdagens Champions League-kamp mot Sevilla har nå Bryne-karen 18 mål på 13 kamper i turneringe­n.

– Det var en bra første omgang, men i andre omgang slet vi. Men tre bortemål mot Sevilla er veldig bra, sa Haaland til Viaplay etter kampen, som Dortmund vant 3-2.

– Det er Champions League, det er alltid noe spesielt. Jeg koser meg i Champions League, og nå må vi vaere på i neste kamp for å vinne, sa Haaland og la til:

– Jeg elsker å score mål. Etter like mange kamper i turneringe­n hadde Cristiano Ronaldo ikke scoret et eneste. Han brukte 54 kamper på å nå samme antall.

– Statistikk­ene hans er galskap. De er ikke rasjonelle. Det er en målfrekven­s (1,4 mål per kamp) som ville fått Real Madrid-legendene Ferenc Puskas og Alfredo Di Stefano (0,85 mål per kamp), som ledet statistikk­en før ham, til å snu seg i graven, skriver franske L’Équipe.

«Haaland bedre enn Mbappé», skriver italienske Gazzetta dello Sport og henviser til nordmannen­s målstatist­ikk sammenlign­et med det franske fenomenet.

– Talentet hans er ekstraordi­naert, tallene hans er galskap, skriver den italienske storavisen.

Begeistrin­gen er ikke mindre i Spania.

– Han er den norrøne guden Thor, bare med en ball istedenfor en hammer, skriver Marca i en artikkel i torsdagens papirutgav­e, der han pryder forsiden:

I England gir de seg også ende over etter Haalands oppvisning.

– Det er noe nesten unaturlig med ham, skriver The Guardian.

 ??  ?? Den spanske storavisen Marca er blant mediene som hyller Erling Braut Haaland.
Den spanske storavisen Marca er blant mediene som hyller Erling Braut Haaland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway