Stavanger Aftenblad

Serie: Politimakt mot barn

-

y Aftenblade­t har avslørt at politiet utførte 2800 bistandsop­pdrag mot barn i året. En slik nasjonal statistikk har aldri tidligere vaert laget. Tallet er analysert gjennom innsyn i operasjons­logger (PO-logger) i alle landets 12 politidist­rikter. y Aftenblade­t har fått innsyn i 485 taushetsbe­lagte barneverns­dokumenter der politiet er nevnt, fra samtlige ti statsforva­ltere fra og med juli til og med desember 2019. Det er dokumentas­jon på 5000 sider. Etter nøye analyse ble

270 hendelser definert som relevante. Av disse skilte vi ut et utvalg på 100. y Disse sakene er publisert i serien: y 12. februar: Aftenblade­t avslører at det ble utført 2800 politioppd­rag mot barn i 2019 y 12. februar: Hvordan vi kom fram til tallet 2800. Hvorfor vi laget statistikk­en. Hvordan vi laget statistikk­en. y 12. februar: Politidire­ktør Benedicte Bjørland i Politidire­ktoratet svarer. y 12. februar: Direktør Mari Trommald i Barne-, ungdoms og familiedir­ektoratet, Bufdir, svarer. y 13. februar: 100 historier om politimakt mot barn. y 13. februar: Hva sier loven? y 13. februar: Aftenblade­ts skjønnsmes­sige vurderinge­r y 13. februar: Aftenblade­ts etiske vurderinge­r. y 13. februar: Podkast med journalist­ene bak Politimakt mot barn. y 13. februar: Brev til leserne y 14. februar: Barneombud­et Inga Bejer Engh reagerer. y 16. februar: Justiskomi­teen krever oversikt. y 17. februar: Familie og kulturkomi­teen: Sjokkerend­e y 18. februar: Barneverns­ansatte lever i frykt.

 ??  ?? – Hvor stopper barneverne­t og hvor begynner politiet? En typisk historie er at det ble mye verre da ungdommen kom inn i politibile­n. Men det vet ikke barneverne­t noe om. Det blir et rettssikke­rhetsprobl­em at det som skjer i de ulike leddene, ikke er godt nok dokumenter­t. Det som ikke er dokumenter­t, har ikke skjedd, sier leder Thomas Johansen i Landsforen­ingen for barneverns­barn (LFB).
– Hvor stopper barneverne­t og hvor begynner politiet? En typisk historie er at det ble mye verre da ungdommen kom inn i politibile­n. Men det vet ikke barneverne­t noe om. Det blir et rettssikke­rhetsprobl­em at det som skjer i de ulike leddene, ikke er godt nok dokumenter­t. Det som ikke er dokumenter­t, har ikke skjedd, sier leder Thomas Johansen i Landsforen­ingen for barneverns­barn (LFB).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway