Stavanger Aftenblad

Frp-opprykk for Terje Halleland på Stortinget

-

OSLO: Terje Halleland blir energiog miljøpolit­isk talsperson i Frp. Halleland går tilbake i rollen han hadde fra 2017 til Frp forlot regjeringe­n i 2020.

Han overtar etter Jon Georg Dale, som ikke tar gjenvalg til Stortinget.

– Dette er viktig for Rogaland. Energi- og miljøkomit­een jobber med mange saker som er viktig for vårt fylke, og jeg tror jeg kan vaere med på å påvirke ting i positiv retning for naeringsli­vet og fylket.

– Stas?

– Ja, det er jo det, sier Halleland til Aftenblade­t.

– Ineffektiv symbolpoli­tikk Han tror det blir mye oppmerksom­het rundt energi- og miljøspørs­mål i valgkampen.

– Frp er nå det eneste partiet som reelt står opp for olje- og gassnaerin­gen. Jeg vil fortsette å jobbe for at rammebetin­gelsene til Norges desidert viktigste naering ikke svekkes og for at selskapene på sokkelen fortsatt skal få tilgang på nye arealer. Det er avgjørende for hundretuse­ner av arbeidspla­sser i naeringen og for inntektene til velferdssa­mfunnet vårt, sier Halleland.

Han ønsker å vaere Frp-stemmen mot «overbudska­mpen vi nå ser fra de andre partiene.

– Vi må bort fra dyr og ineffektiv symbolpoli­tikk som svekker norsk industri og som gjør hverdagen for folk utfordrend­e. Blikket må heller rettes mot rasjonelle tiltak der målet er mest mulig kutt av globale utslipp per brukte krone, sier Halleland.

Frp-endringene

Morten Stordalen blir ny helsepolit­isk talsperson, mens Åshild Bruun-Gundersen blir medlem av transportk­omiteen.

Sivert Bjørnstad blir naeringspo­litisk talsmann, mens Morten Ørsal Johansen blir medlem av finanskomi­teen.

Helge André Njåstad blir ny nestleder i kommunalko­miteen, mens Jon Helgheim fortsetter som innvandrin­gspolitisk talsmann.

Terje Halleland blir altså ny energipoli­tisk talsmann, mens Jon Georg Dale blir medlem i arbeids- og sosialkomi­teen. Gisle Meininger Saudland blir nytt medlem i energi- og miljøkomit­een.

 ??  ?? Terje Halleland
overtar rollen til Jon Georg Dale
på Stortinget.
Terje Halleland overtar rollen til Jon Georg Dale på Stortinget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway