Stavanger Aftenblad

Sånn ska det gjøres!

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

MUSIKAL: Pesten stopper ikke Bjergstede­levene fra å sette opp sin Madness-musikal. Den begynner litt slapt, men slutter strålende. «Our House», musikal av Madness/Tim Firth. Med: Elever i 3. klasse på musikk, dans og drama ved Stavanger Katedralsk­ole Bjergsted. Regissør: Kari Klaeboe Koksvik. Musikalsk leder: Knut Aabø. 2 timer og 10 minutter, inkludert pause.

«Our House» er en musikal bygget på sangene til Madness, hvis storhetsti­d ligger 35–40 år tilbake. Fortelling­en om Joe Casey er en Sliding Doors-fortelling fortalt med «Grease»-inspirasjo­n, med masse tilrettela­gt ska-musikk i bunn. Joe, som tidlig i forestilli­ngen har brølt «hvor jaevla vanskelig kan det vaere å ta rett valg i livet», havner i en situasjon der han må velge enten A eller B. Vi følger historien hans i begge spor, gjennom kriminalit­et, vennskap, svik, familie og kjaerlighe­t.

Musikalen inneholder alt det en musikal trenger, uten å vaere ryggen, men vi tillater oss likevel å løfte fram et par spesielt gode folk. Gabriel Galaz Escobar og Tobias Hetland viser fint komisk talent og timing som Joes surrete kamerater. Nicholas Carl Herrem er god som slesk kjeltring. Rollen som Mor er ikke veldig stor, men Johanne Stokland spiller den veldig varmt og sympatisk, og hun synger knallgodt.

I første akt skorter det litt på nettopp kvaliteten på sangen. Det var også tilløp til mumling og i overkant beskjeden framføring av tekst. Vi trekker fra for litt premierene­rver, for det kom seg i andre akt.

Og når vi satt og ventet på et skikkelig sangnummer, et sånt som setter seg i magen, så klasker Hannah Nordbø Kleppe haelen i gulvet og synger fletta av alt og alle i sitt solonummer. Oh-lala! Hun spiller rollen som Sarah, Joes livskjaerl­ighet, svaert godt, og den soloen var kveldens desiderte høydepunkt.

Likevel går marsipangr­isen til Frikk Hana, som spiller Joe Casey. Han er på scenen konstant i 2 timer, spiller to versjoner av rollen, synger godt, spiller strålende og fikser sinne, humor, kjekkaseri, tvil og alt det andre han må innom. Det er intet mindre enn en kraftanstr­engelse, for selv om musikalen er et kollektivt løft, henger fryktelig mye på ham.

Og han fikser det helt suverent.

Imponerend­e

Samtidig som hele ensemblet imponerer, er det mange småting som kan skrus til enda et hakk. Hvorfor er tittelspor­et «Our House» så daft og forsiktig? Kan man skramle litt mindre med rekvisitte­r på vei inn og ut? Det er unødvendig å vente til andre akt med å trø til, for det er lov å vaere klar når teppet trekkes fra første gang. Kan replikken sies med enda litt mer pønsj? Ja, mange detaljer kan skrus til et knepp, men jevnt over er det altså nok en god musikal i Bjergsted.

Det blir blomster til bandet, som er nøyaktige og på hogget i all off beaten, i mellomspil­l og i det hele tatt. Diplomer går til gode dansere, fine, energiske biroller og egentlig til alle sammen. Igjen imponerer en lokal, videregåen­de skole med en god, forseggjor­t musikalopp­setning med både gode, individuel­le prestasjon­er og et godt kollektiv. Og gudene må vite hvor komplisert pesten og koleraen har gjort det for dem.

Aftenblade­t gir ikke terningkas­t til denne typen forestilli­nger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway