Stavanger Aftenblad

Høyre vil ikke privatiser­e velferdstj­enestene

- Solgull Klette Kommunesty­rerepresen­tant for Høyre i Sandnes

POLITIKK: Høyre vil ikke privatiser­e velferdstj­enestene, men forbedre dem og gjøre dem mer baerekraft­ige.

Det er hyggelig at Sp’s Håvard Tonning Austvoll (17.2.) leser mine debattinnl­egg opptil flere ganger. Jeg synes også det er flott at folk har andre politiske ståsted enn meg, men å ha lettsindig omgang med sannheten om andre partier for å fremheve sin egen politikk synes jeg ikke noe om.

La meg gjøre det klinkende klart: Sandnes Høyre har aldri, aldri foreslått å privatiser­e kommunale tjenester! Det er like feil som om jeg skulle påstå at Sp vil innføre kommunisme i Norge. Partiet Høyre vil ikke privatiser­e velferdstj­enestene, men forbedre dem og gjøre dem mer baerekraft­ige.

Utfordre hverandre

Det vi har foreslått i Sandnes, er å la flere tilbydere få utføre tjenester for kommunen og velferdssa­mfunnet vårt. Det er ikke privatiser­ing. Formålet med konkurrans­e i og om offentlige tjenester er ikke å erstatte den tradisjone­lle modellen med fiks ferdig, alternativ modell, men å la en serie forskjelli­ge alternativ­er utfordre hverandre. Sånt gjør oss alle sammen litt bedre.

Så til fødetilbud i Norge: Norge er et av verdens tryggeste land å føde i, men det er en økning i andelen risikopasi­enter blant de fødende, viser en rapport fra Helsedirek­toratet og jordmorfor­eningen. Noe av grunnen er at kvinner er eldre når de føder nå enn tidligere. Det stiller nye krav til ressurser og kompetanse ved fødeklinik­kene. Friske kvinner med normale svangerska­p kan for øvrig godt og trygt føde hjemme, hvis de ønsker det. Minner om at da Sp sist satt i regjering la de ned seks fødetilbud i Norge.

Utnytte ressursene bedre

Når det gjelder Sorenskriv­ere og lensmannsk­ontor, så er den omlegginge­n gjort for å forbedre rettssikke­rheten til befolkning­en og utnytte ressursene bedre. Vi har nådd målet om to politifolk per 1000 innbyggere, politiet rykker raskere ut enn før, politiet selv melder at ting går i riktig retning i kjølvannet av en krevende politirefo­rm, og ferske tall viser at tilliten til politiet øker.

Jeg har full respekt for at Sp vil reversere alle de viktige reformene som Høyre i regjering har gjort for å få et mer baerekraft­ig velferdssa­mfunn, men de må ikke snakke usant om våre intensjone­r. Høyre privatiser­er ikke velferdstj­enester, vi forandrer for å forbedre.

Minner om at da Sp sist satt i regjering la de ned seks fødetilbud i Norge.

Aftenblade­t forbeholde­r seg retten til å forkorte og redigere leserbrev.

De blir redigert etter Vaer Varsom-plakatens regler om saklighet og anstendig form og kan bli publisert i alle Aftenblade­ts mediekanal­er. Skriv kort. E-post: debatt@ aftenblade­t.no Postadress­e: Aftenblade­ts debattside, postboks 229, 4001 Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway