Stavanger Aftenblad

Nok en finale med stemmekrøl­l

-

OSLO: Tix trakk det aller lengste strået og vant lørdagens MGP-finale. Han skal dermed represente­re Norge i Rotterdam. Også i år ble finalen preget av stemmekrøl­l.

27 år gamle Tix, som egentlig heter Andreas Haukeland, sto igjen som én av kveldens to siste gullfinali­ster og slo Keiino i den siste gullduelle­n.

– Norge, jeg har veldig lenge følt meg som den stygge andungen, både i musikkbran­sjen og i oppveksten, sa en tydelig rørt Tix.

– Det viser seg at én dag blir den stygge andungen en svane. Og jeg håper alle dere stygge andunger der hjemme forstår det at én dag kommer alle til å se dere som svaner, sa han.

Psykisk helse

Tidligere på kvelden hadde de tolv finalisten­e blitt kuttet ned til fire, hvor de to andre var Jorn og Blåsemafia­en feat. Hazel.

Tix var med sin selvskrevn­e låt «Ut av mørket» allerede på forhånd pekt ut som en av storfavori­ttene til å nå helt til topps. Låten handler om psykisk helse, og for noen uker siden snakket han ut på Lindmo om sine tunge tider.

Han valgte lørdag å fremføre sitt opprinneli­g norskspråk­lige bidrag på engelsk.

Keiino var på forhånd storfavori­tt til å nå helt til topps i MGP-finalen. Med deres låt «Monument» var de allerede forhåndskv­alifisert til den store finalen.

Keiino vant den norske finalen i 2019 med låten «Spirit in the Sky» og represente­rte Norge i Tel Aviv i mai samme år.

Stemmekrøl­l

Fjorårets MGP-finale ble preget av stemmekrøl­l, noe som ble heftig diskutert i flere dager etterpå.

Også årets MGP-finale ble delvis preget av tekniske problemer.

Inge Thorud i NRKs teknologia­vdeling sier at flere har hatt problemer med å stemme fram sin favoritt.

– Vi har fått inn veldig mange stemmer i begge runder. Serverne tar fint imot. Vi har fått noen meldinger om problemer hos enkelte som vi må undersøke naermere for å kunne hjelpe. Vi beklager til de som har hatt problemer, sier han.

Usikker Eurovision-finale

Eurovision Song Contest innledes med første semifinale 18. mai. Fjorårets arrangemen­t i Rotterdam ble avlyst som følge av koronapand­emien.

Med en fortsatt høyst usikker smittesitu­asjon i Europa, er det naturlig nok foreløpig uklart om det blir med sosial distanse, reiserestr­iksjoner eller under nedstengin­g.

(NTB)

 ?? JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK ?? KEiiNO var på forhånd den største favoritten med «Monument».
JULIA MARIE NAGLESTAD / NRK KEiiNO var på forhånd den største favoritten med «Monument».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway