Stavanger Aftenblad

Spiste og drakk sammen

- Leif Lie-Bjelland

DAGENS ORD: De hørte til samme kohorten. Var opprinneli­g 12, men ble redusert til 11.

De holdt godt sammen både i glede og sorg for de hadde mye å snakke om seg imellom. Litt etter litt møtte de også andre mennesker utenfor den naere krets, og fikk mange spørsmål de måtte svare på. Det dreide seg om Jesus. De ble vitner om det som hadde skjedd med ham.

I Dagens ord fra Apostlenes gjerninger 10.34-43 er det Peter som har ordet. Han forteller om Jesu liv, hans død og oppstandel­se. Det som var viktig for Peter å si, og som er viktig for oss i dag å høre, var det han og de andre ti disiplene hadde opplevd. «Vi er vitner om alt han gjorde rundt omkring i jødenes land og i Jerusalem, han som de hengte på et tre og drepte.» Så sier han videre at de spiste og drakk sammen med ham etter at han var stått opp fra de døde.

Den oppstandne spiste og drakk sammen med dem. Hvorfor sier han det?

At Jesus kunne og trengte noe å spise understrek­er på en sterk måte realismen i oppstandel­sen. De hadde møtt ham, sett ham, tatt på ham og hørt på ham. Og nå understrek­es det at de hadde spist og drukket sammen. Den oppstandne var ingen ånd. Oppstandel­sen var ingen illusjon eller innbilning. Den var en realitet. Og det var den legemlige Jesus de hadde møtt. Hvilket håp det gir!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway