Stavanger Aftenblad

– Har ikke tappet oss for energi

- Bernhard Veland bernhard.veland@aftenblade­t.no

FOTBALL: Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim har ennå ikke fått en skikkelig mulighet til å teste laget sitt, halvannen måned før seriestart. Lørdagens internkamp ble ødelagt av skader, og Yann-Erik de Lanlay risikerer nok en periode på sidelinjen.

I løpet av de 20 første minuttene i lørdagens internkamp måtte tre Viking-spillere gå av banen. Verken Viljar Vevatne, Yann-Erik de Lanlay eller Johnny Furdal kunne fullføre.

– Kampen blir litt ødelagt når vi får de skadene og må spille ti mot ti i andre omgang. Til slutt blir det som en treningsøk­t. Litt irriterend­e, men det er ikke så mye vi kan gjøre med det, sier Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim.

Yann-Erik de Lanlays hamstrings­kade kan sette ham på sidelinjen en periode. Det tar trolig noen dager før Viking får svaret på hvor lenge.

Skadeplage­t

– Det er den som «lukter» farligst, det er litt tidlig å si hvor alvorlig det er. Mens det andre egentlig bare er smårusk og ikke noe å vaere urolig for, kan det med Yanni kan vaere litt verre. Vi vet nok mer etter et par dager, sier Vikingtren­eren.

Vingen holdt seg til baksiden av låret da han gikk av banen. De Lanlay har vaert skadeplage­t også tidligere i sin karriere, og en skade i låret gjorde at han gikk glipp av de første kampene av fjorårets serie.

Vevatne og Furdal kan altså vaere tilbake i trening i løpet av kort tid. Det gjelder også Veton Berisha, som ikke var involvert lørdag. Han har slitt med en legg.

– Vi regner med at vi ser ham tilbake i trening i løpet av uken, sier Aarsheim.

Dårlig tid

Egentlig skulle Viking spilt mot Bryne lørdag, men fredag ble stansen av kamper i toppidrett­en forlenget. Også Vikings første treningska­mp mot Åsane måtte avlyses. Det er mange spørsmål om hva som skjer i toppidrett­en framover, og det er usikkert når det går an å spille treningska­mper igjen. Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim tok over som hovedtrene­re etter Bjarne Berntsen. Fram til nå har de ikke sett laget sitt i kamp. Tiden fram mot den planlagte sesongstar­ten andre påskedag er knapp.

– Hvordan påvirker situasjone­n jobben dere trenere skal gjøre?

– Det er i kampene vi får trent best, og det gjør at jo mindre kamper det blir før serien, jo fortere må vi sette lag og relasjoner. Men vi vet ikke, ting kan bli utsatt. Det påvirker ikke oss trenere på en annen måte enn at vi får litt dårligere tid til å forberede sesongstar­ten. Vanligvis spiller vi åtte-ti treningska­mper, nå blir det kanskje fire-fem, sier Aarsheim.

– Hvordan planlegger dere framover?

– Vi forholder vi oss til den planen vi har lagt, og vi har planlagt fire andre treningska­mper. Vi regner med at det kommer et trykk nå, at vi får klare svar og vet hva vi skal forholde oss til. Vi jobber godt i treningsar­beidet og har fokus på å holde kvalitet på treningene og å jobbe med den spillestil­en vi ønsker. Men det er ofte i kampene vi får svar på hvor langt vi er kommet i den jobben, og hva vi eventuelt må justere og forbedre.

Prøvespill­er blir med videre Aarsheim sier at situasjone­n ikke tapper laget for energi.

– V bruker ikke energi på det. Det er ikke vi som tar avgjørelse­ne. Vi har vaert flinke og har ikke hatt noen energilekk­asje på grunn av dette. Vi jobber med det vi kan og håper på så mange treningska­mper som mulig. Vi krisemaksi­merer ikke, det er likt for alle.

Prøvespill­er Obi Okeke viste seg fram lørdag, og den kjappe spilleren utfordret de etablerte Vikingspil­lerne flere ganger.

– Han skal vaere her en uke til. Han er et spennende talent med ekstrem spisskompe­tanse, sier Aarsheim.

Viking ønsker fortsatt en ny venstrebac­k og en ny angrepsspi­ller.

– Vi jobber med konkrete navn på begge plasser, men det er ikke noe som er naert foreståend­e.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Yann-Erik de Lanlay måtte forlate banen etter bare noen minutter. Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til venstre for de Lanlay.
FREDRIK REFVEM Yann-Erik de Lanlay måtte forlate banen etter bare noen minutter. Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til venstre for de Lanlay.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway