Stavanger Aftenblad

Tandrevold sterkest i norsk sølvduell

-

SKISKYTING: Det ble en norsk internkamp om sølvmedalj­en på kvinnens fellesstar­t i skiskytter-VM. Ingrid Landmark Tandrevold tok den foran Tiril Eckhoff.

Tandrevold gikk ut på sisterunde­n tre sekunder foran Marte Olsbu Røiseland, men sistnevnte var raskt oppe i ryggen. Halvveis ut på runden avgjorde Tandrevold til sin fordel

– Marte gikk ut i et kjempetemp­o. Jeg tenkte jeg måtte ligge i rygg og ta spurten, men vi fikk sekunderin­ger om at Tiril kom bakfra. Så da var det ikke å spare til spurten, men gå alt remmer og tøy kunne holde, sa Tandrevold til NRK etter sølvløpet.

Den 24 år gamle Fossumløpe­ren tok dermed sin andre individuel­le VM-medalje i Slovenia. Det skjer en måned etter at hun opplevde hjerteflim­mer under et verdenscup­renn i Oberhof.

Røiseland måtte kjempe for å holde Eckhoff bak seg, og det greide hun ikke. Eckhoff sørget dermed for to løpere fra Fossum på pallen.

– Det var veldig deilig. Da jeg gikk ut på sisterunde­n, trodde jeg ikke det var mulig, men jeg fikk noen superkreft­er, sa Eckhoff til NRK.

Ingen av de norske kunne true Lisa Theresa Hauser. Østerriker­en ble verdensmes­ter etter fire fulle hus på standplass. Eckhoff var på skuddhold før siste skyting, men med én bom måtte hun nøye seg med å kjempe seg til bronsen.

Eckhoff har hatt et fantastisk mesterskap i Pokljuka. Hun startet med tre strake gull i blandet stafett, sprint og jaktstart.

– Jeg kan ikke si at det er dårlig. Jeg er kjempeforn­øyd, og det var gøy å revansjere fjoråret, sa hun.

(NTB)

 ?? PRIMOZ LOVRIC ?? Ingrid Landmark Tandrevold jubler foran Tiril Eckhoff, til venstre, og Marte Olsbu Røiseland under fellesstar­t 12,5 km for kvinner under VM i skiskyting 2021 i Pokljuka. Foto: Primoz Lovric / NTB
PRIMOZ LOVRIC Ingrid Landmark Tandrevold jubler foran Tiril Eckhoff, til venstre, og Marte Olsbu Røiseland under fellesstar­t 12,5 km for kvinner under VM i skiskyting 2021 i Pokljuka. Foto: Primoz Lovric / NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway