Stavanger Aftenblad

Mildvaer taerer på snøen – Sirdal skisenter har stanset heiskortsa­lget for vinterferi­en

-

SIRDAL: Neste uke er det vinterferi­e i Rogaland, men flere skibakker i Sirdal må muligens stå tomme på grunn av nedbøren som er meldt. «Vi har sett oss nødt til å stoppe heiskortsa­lget for vinterferi­en» skrev Sirdal skisenter på sin facebooksi­de i går.

– Noe vil bli holdt åpent uansett, for vi har mer enn nok snø i de nedfartene med produsert snø. Grunnen til at vi har satt stopp på heiskortsa­lget, er at vi har solgt det antallet vi har plass til, i de bakkene vi vet at vi kan holde åpent, sier daglig leder Øystein Tjørhom i Sirdal skisenter.

Skisentere­t har produsert kunstsnø i fem av 22 nedfarter. I resten av nedfartene er de avhengig av natursnø, som ifølge vaermeldin­gen ikke er i sikte.

På grunn av koronarest­riksjoner er det begrenset hvor mange gjester skisentere­t kan ha.

Daglig leder i Fidjeland skisenter, Torbjørn Tjensvold, forteller at de ikke har forhåndssa­lg på skikort til vinterferi­en.

– Vi selger til førstemann til mølla. Fordelen med det er at du ikke sitter igjen med heiskort som du ikke får brukt, sier han. De selger dagskort, men noen kjøper også timekort på to eller tre timer. Da kan de åpne for enda flere utover dagen.

På fjellet kommer den nye uken med høye temperatur­er for årstiden, og på litt over en uke har temperatur­en i Sirdal steget med over 20 grader. En tipser skriver at mildvaeret taerer på snøen i Sirdal og at skiløypa ved Kvaeven var denne helgen helt dekket i vann.

Ifølge vaermeldin­gene blir det ikke påfyll av nysnø kommende uke. Hele denne uka har yr.no meldt plussgrade­r.

 ?? EINAR IVERSEN ?? Slik så det ut i skiløypa ved Kvaeven i helgen. Mildvaer og mye vann i sporet.
EINAR IVERSEN Slik så det ut i skiløypa ved Kvaeven i helgen. Mildvaer og mye vann i sporet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway