Stavanger Aftenblad

«Jeg skjønte straks hva som hadde skjedd. Det er ganske brutalt»

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: – Jeg har hatt mine runder med skader, men skal komme tilbake også denne gangen, sier Yann-Erik de Lanlay (28).

Lørdagens internkamp var 10–11 minutter gammel da Yann-Erik de Lanlay strakk ut høyrefoten mot en litt for lang pasning. Mens foten var i luften, kjente han at det nappet til på baksiden av låret.

Like etterpå satte han seg ned på en stol bak målet og kikket rett ned i asfalten.

– Jeg forsto straks hva som hadde skjedd. Det var ganske brutalt og kjedelig, jeg følerjeg har fått mitt nå, sier kantspille­ren.

– Har fått mitt nå

Han ønsket ikke å snakke med pressen etter lørdagens internkamp, skuffelsen var stor. Mandag formiddag var han tilbake i Jåttåvågen og kjørte sin første økt på ergometers­ykkelen.

Tirsdag skal han ta bilder av baksiden av låret. Først da blir det klart hvor omfattende skaden er og hvor lenge han er satt ut av spill. Selv ønsker ikke 28-åringen å spekulere i hvor mange måneder det kan bli på sidelinjen.

– Jeg har vaert igjennom verre ting før, dette er muskulaert. Nå krysser jeg fingrene for at bildene er positive. Det blir uansett en del timer i gymmen framover. Gymmen er det verste stedet å vaere for en fotballspi­ller. Jeg føler jeg har fått mitt nå, men skal komme tilbake også denne gangen, understrek­er Yann-Erik de Lanlay.

– Omstiller meg fort

I fjor var han ute de første 10 serierunde­ne etter overgangen fra Rosenborg, men fikk med seg de 19 siste seriekampe­ne for Viking. Han har også kjent seg pigg og trent godt gjennom vinteren.

Høyrekante­n har også fått med seg hele oppkjøring­en og sett spenstig ut på trening.

– Jeg har følt meg i så bra fysisk form og godt trent at jeg ikke har hatt tanker om skader i bakhodet. Men jeg er en ganske positiv person og omstiller meg fort. Det blir bra igjen, sier Vaulen-karen som har vaert skadeplage­t store deler av karrieren.

Viking-trener Morten Jensen sier at de har tenkt tanken på at seriestart­en 5. april kan glippe for vingen, men de avventer svaret på tirsdagens bilder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway