Stavanger Aftenblad

Rogaland Venstre vil tillate søndagsåpn­e butikker og sterkøl og vin i butikk

- Geir Søndeland geir.sondeland@aftenblade­t.no

ÅRSMØTE: Her er utvalgte vedtak fra fylkesårsm­øtet i Venstre. y Tillate søndagsåpn­e butikker. y Tillate salg av sterkøl og vin

i butikk. y Forsøk med borgerlønn i

utvalgte kommuner. y Belønne bønder som investerer i bedre dyrevelfer­d. y Støtte opp om etablering­en

av flere folkehøgsk­oler. y Omvendt voldsalarm må tas i bruk i større grad slik at ansvaret legges på voldsutøve­r fremfor offer. y Belønne kommuner som tar vare på naturmangf­old. y Fjerne monopolsit­uasjonen som enkelte høyskoler og universite­ter har på noen studier. y Ureturnerb­are papirløse må få arbeidstil­latelse og rett til grunnlegge­nde helsehjelp. y Lovfeste at staten, kommuner og fylkeskomm­uner skal legge frem klimabudsj­etter og -regnskap for alle sektorer.

Dette er blant vedtakene fra fylkesårsm­øtet i Rogaland

Venstre. Fylkeslage­t vedtok også å arbeide for nedtrappin­g av formuesska­tten for å oppmuntre til norsk eierskap og beholde verdier i bedrifter, opplyser fylkeslede­r Kjartan Alexander Lunde (V). Rogaland Frp og Tom Henning Slethei (Frp) tok i helgen til orde for et bredt kompromiss på Stortinget for å skjerme arbeidende kapital for formuesska­tt. Med arbeidende kapital forstås aksjer, driftsmidl­er som naeringsei­endom, med mer.

Rogaland Frp vil fjerne hele formuesska­tten «siden den er konkurrans­evridende i disfavør norsk eierskap og arbeidspla­sser, men nå er tiden inne for handling for å finne en nest beste løsning.»

Fylkeslage­t påpeker at Norge skyver fra seg store verdier og etablering­er ved at Norge er ett av få land som fortsatt har formuesska­tt.

Høyres landsmøte vedtok i fjor å fjerne formuesska­tten. Erna Solberg (H) slo etterpå fast i Aftenposte­n at dette ikke lar seg gjennomfør­e, men at det er et mål å redusere formuesska­tten. Rogaland Høyre vedtok på sitt fylkesårsm­øte at det samlede skattetryk­ket ikke kan økes.

PS! Artikkelfo­rfatterens bror er gruppelede­r i Venstres kommunesty­regruppe i Stavanger.

 ?? LISE ÅSERUD / NTB ?? Venstre vil tillate salg av vin i butikk. Her et arkivbilde fra Vinmonopol­et.
LISE ÅSERUD / NTB Venstre vil tillate salg av vin i butikk. Her et arkivbilde fra Vinmonopol­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway