Stavanger Aftenblad

&

-

ved en bestemt anledning, og Åstein var arkitekten.

En gjeng på åtte personer er samlet på pauseromme­t i andre etasje, politikere og RIL-gjengen. Ordfører Kristian Nybø med følge fikk et lite tilbud: RIL stopper dansen og alkoholbru­ken. Kommunen kompensere­r bortfallet av inntekter med faste kommunale. Slik ble det, så enkelt og så forbilledl­ig.

Åstein var kaptein på bakrommet også da det lyktes å få RIL fast inn på kulturbuds­jettet. Trekkspill­et var en viktig del av Åstein sitt liv. Gammeldans­en fikk glede av hans faste naervaer fra 1985 og Optimisten­e fra 1995.

Han ble rammet av Parkinson i 1996 og gikk over på trygd i 1998. Åstein var mer enn kaptein, strateg og ballfordel­er som spilte andre gode.

Han var også en viktig bidragsyte­r på dugnadene, en av de mange ildsjelene. Han var lavmaelt, men alltid med stor autoritet. Og han var lun og hyggelig, alltid med en god historie. Høyt snakk og sterke uttrykk kan andre ta seg av, pleide han å si. Han var også hjelpsom og flink. Vi husker også Åstein med en sterk vilje som kunne vaere grassat sta. Åstein var en person som vil bli savnet av mange og husket av enda flere.

Thor Geir Harestad

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway