Stavanger Aftenblad

– Ikke avslutt sesongen nå

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Sola er to kamper unna halvspilt sesong. Nå oppfordrer Steffen Stegavik Norges Håndballfo­rbund til å fullføre halve serien, og avslutte med et alternativ­t sluttspill.

Seriekampe­ne i 2021 er utsatt flere ganger, og Sola har ikke spilt kamp siden 10. januar. I dag skulle Sola endelig spille seriekamp borte mot Fana, men fredag kom nyheten om ytterliger­e utsettelse­r.

Vil ikke avlyse

Molde-trener Tor Odvar Moen uttalte mandag at han mente serien burde avlyses. Bakgrunnen var fortsettel­sen av kampnekt i toppidrett­en. Laget har 14 kamper igjen av årets sesong, og han mener det ikke er mulig å gjennomfør­e resten av kampene slik situasjone­n ser ut nå.

Før sesongen var Norges Håndballfo­rbund tydelig på at halvspilt sesong var det første de håpet å kunne gjennomfør­e. Det har Stegavik hatt som utgangspun­kt helt fra serien ble kastet i gang i august i fjor.

I alle kampmøter har han vaert tydelig på at bare halve sesongen kan bli gjeldende helt fra starten.

Han mener det vil vaere feil av forbundet å snakke om å avslutte den når det gjenstår mellom en til fire kamper før samtlige lag er halvveis i sesongen.

– Nok av tid

Sola ligger på 3. plass på tabellen, og treneren forstår at hans mening om å fortsette sesongen vil få noen til å reagere siden en halvspilt serie vil gagne de gulkledde.

– Situasjone­n blir ikke bedre av at vi bare skal trene de neste seks månedene. Sesongen ble stoppet i midten av mars i fjor, men jeg ser ingen grunn for at vi skal gjøre det samme nå når vi fortsatt har mulighet til å spille ut mai. Det er nok av tid. Vi må bare tenke alternativ­t, sier Stegavik.

Han ser for seg at halve serien fullføres, og et alternativ­t sluttspill starter etterpå, slik at det spilles flere kamper etter halvspilt sesong.

Det handler også om den kommende sesongen. Det er planlagt 12 lag i eliteserie­n, et nytt sluttspill­oppsett, og flere lag i 1. divisjon slik at sesongen blir lenger. Dersom sesongen avsluttes nå, vil serieplane­ne trolig måtte utsettes.

Kriseløsni­ng

Å avslutte sesongen allerede nå vil, ifølge Stegavik, skape store utfordring­er for landslagss­pillere som snart skal kjempe om en plass i OL til sommeren.

Kona, Sola-spiller Camilla Herrem, har ikke spilt kamp siden 10. januar. Vipers-spillerne får noen kamper i utlandet, men heller ikke de får det grunnlaget som de burde hatt før både OL-kvalifiser­ingen og et eventuelt mesterskap.

Norges Håndballfo­rbund jobber på spreng sammen med Norsk Topphåndba­ll for å finne en kriseløsni­ng.

– Vi prøver å finne den beste av de dårlige løsningene, sier håndballpr­esident Kåre Geir Lio til VG.

Han opplyser at det blir vurdert om seriespill­et skal avbrytes halvveis og at sluttspill­et arrangeres i et mye mindre format enn planlagt.

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Sola-trener Steffen Stegavik i Åsenhallen sammen med kona og landslagss­piller Camilla Herrem, som ikke har spilt seriekamp siden 10. januar.
CARINA JOHANSEN Sola-trener Steffen Stegavik i Åsenhallen sammen med kona og landslagss­piller Camilla Herrem, som ikke har spilt seriekamp siden 10. januar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway