Stavanger Aftenblad

Oilers om kampnekten: – På lang sikt er dette et faremoment

- Bernhard Veland bernhard.veland@aftenblade­t.no

ISHOCKEY:

I fjor måtte Oilers permittere spillerne da sesongen ble avbrutt. Det er ikke aktuelt nå.

Oilers har ikke spilt kamp siden 5. januar. Da ble ishockeyli­gaen satt på pause av eget forbund grunnet smitteutbr­udd. Et revidert serieoppse­tt ble satt opp, og Oilers skulle spilt sin første kamp etter pausen mot Frisk Asker sist uke. Kampnekten i toppidrett­en ble imidlertid forlenget, og ingen vet når neste oppgjør spilles på is.

I fjor så Oilers seg nødt til å permittere spillerne da sesongen ble avbrutt. Det er ikke aktuelt nå, ifølge daglig leder Terje Haukali.

Redusert seriespill

– Ikke i utgangspun­ktet, nei, det er ikke signaler om det. Vi håper og tror at det ennå ikke er for seint til å gjennomfør­e så mye som mulig av sesongen, selv om vi ikke kom i gang sist uke, sier han.

Vanligvis spilles det 45 kamper i grunnserie­n i ishockey. I det nye oppsettet var antall kamper redusert til 36, noe som betyr at 12 kamper gjenstår for Oilers. Deretter var planen å gå over i et sluttspill med faerre oppgjør i hver kampserie.

Idrettspre­sident Berit Kjøll skal møte statsminis­ter Erna Solberg 3. mars.

– Det som er positivt, er at det er satt i gang diskusjone­r mellom Idretts-Norge og regjeringe­n. Dette gjelder jo ikke bare hockey, sier Haukali.

– Hvor lenge kan Oilers klare seg uten å spille kamper?

– Økonomisk er det isolert sett ikke så veldig stor forskjell om vi spiller eller ikke, for vi får ikke inn folk uansett. Vi ønsker jo publikum.

Idretten blir kompensert, både for arrangemen­ter som avlyses og de som gjennomfør­es med få eller ingen tilskuere.

– Oppi det hele har vi litt mindre kostnader siden vi ikke reiser så mye. Men på lang sikt er dette et faremoment: De som støtter oss og tror på oss har ikke uendelig med tålmodighe­t.

VM

– Har dere satt en dato for når dere må i gang med kamper for å gjennomfør­e sesongen?

– Vi har ikke noen dato, men det skal vaere et VM som er veldig avgjørende, sier Oilers-lederen.

Målet var i utgangspun­ktet å vaere ferdig med sesongen til 1. mai. Da må landslaget komme i gang med VM-forberedel­ser. – Hvordan jobber Oilers nå? – Det er Berit Kjøll og idrettsfor­bundet som taler vår sak inn mot regjeringe­n, alle saerforbun­dene er i samme båt. Det er en veldig god dialog mellom de norske hockeyklub­bene i denne vanskelige situasjone­n, og vi prøver å finne måter å hjelpe hverandre på. Vi velger å vaere positive.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Møtet med Narvik i DNB Arena 28. desember ble en av de siste kampene Oilers spilte før pausen.
PÅL CHRISTENSE­N Møtet med Narvik i DNB Arena 28. desember ble en av de siste kampene Oilers spilte før pausen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway