Stavanger Aftenblad

Martin Nevland ser framover etter VM–skuffelsen

- Bernhard Veland bernhard.veland@aftenblade­t.no

SKISKYTING: VM røyk for Martin Nevland, men talentet depper ikke. – Jeg har veldig lyst til å bli god som senior, og sånn sett betyr det ikke all verden om jeg ikke kommer med i et juniorVM nå, sier skiskytter­en.

Martin Nevland slo gjennom med tre gull i fjorårets junior-VM, og hans store mål denne sesongen var årets utgave i østerriksk­e Obertillia­ch denne uken. I en spesiell sesong med få konkurrans­er har ikke 19-åringen vist gode nok resultater, og han må følge mesterskap­et som reserve hjemmefra. Nevland konkurrere­r i år mot eldre utøvere, noe som følgelig gjør det vanskelige­re å nå opp.

Skuffet

– Jeg klarte det ikke og er litt skuffet over at jeg ikke fikk det til. Jeg har gjort det jeg kunne og var bare ikke god nok. Sånn er det bare av og til. Det er uansett kjedelig, sier han etter å ha blitt satt opp som andrereser­ve til VM. Det betyr at han må vaere klar i tilfelle noen på VM-laget blir sjuke, men selv regner han sjansen som liten for at han må reise til Østerrike.

Juniorene har ikke gått egne konkurrans­er i år, men deltatt i norgescup for seniorer. På sitt beste har Nevland hevdet seg høyt oppe, men lyktes ikke i det siste uttaksrenn­et.

– Det var veldig jevnt, men jeg hadde ikke det superløpet som kunne gjort at jeg ble tatt ut. Jeg er yngst og har fortsatt to år igjen som junior. Om jeg ikke lykkes nå, har jeg fortsatt mange muligheter senere. Jeg har veldig lyst til å bli god som senior, og sånn sett betyr det ikke all verden om jeg ikke kommer med i et junior-VM nå. Dette er en utholdenhe­tsidrett, og man trenger en del år på å trene seg opp. Jeg føler selv at det er mulig og er motivert for å trene, sier den ambisiøse skiskytter­en.

Trener for fullt

Han er fornøyd med utviklinge­n etter at han flyttet fra Sandnes til Lillehamme­r for å bli en enda bedre skiskytter.

– Jeg har økt den fysiske kapasitete­n, har trent godt veldig lenge og har ikke vaert syk. Da jeg kom inn på juniorland­slaget i fjor vår, fikk jeg en ny trener og ekstra hjelp på skytebanen. Jeg har jobbet veldig bra og har tatt steg for steg. Vi har et godt miljø på Lillehamme­r, er en god gjeng som motiverer og pusher hverandre.

Hva som skjer resten av vinteren er usikkert, men det kan bli én konkurrans­e til i slutten av mars.

– Det har vaert en veldig merkelig sesong. Vi er heldige som har fått konkurrere, det er ikke alle som har fått gjort det heller. Nå trener jeg like mye som om det var på høsten. Det er veldig fine skiforhold, så jeg trener på svakhetene mine for å bli bedre. Jeg reiser kanskje hjem også, for å bryte opp litt. Jeg har muligheten til det.

Litt skole har det også blitt tid til for skiskytter­en det siste året. Nevland har fullført to fag fra videregåen­de og planlegger å studere til høsten.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway