Stavanger Aftenblad

Skolehuset i Ulladalen blir likevel reddet

- Tor Inge Jøssang tor.inge.jossang@aftenblade­t.no

SULDAL: Et nystiftet bygdelag skal ta vare på skolehuset i Ulladalen, som sto i fare for å bli revet.

Bare en uke etter at formannska­pet i Suldal gikk inn for at skolehuset i Ulladalen skal fjernes, var stemningen snudd da kommunesty­ret behandlet saken tirsdag.

Varaordfør­er Øyvind Lovra Tveitane (Sp) foreslo at det skal etableres et bygdelag som overtar huset og får disponere tomta. Kommunen vil bevilge 150.000 kroner i startkapit­al til renovering.

Dette ble enstemmig vedtatt i kommunesty­ret.

– Montér Suldal holder kledning, dette blir veldig bra, sier varaordfør­er Øyvind Lovra Tveitane til Aftenblade­t.

Trusselen om rivning skapte engasjemen­t, blant annet underskrif­tsaksjon, pengeinnsa­mling og leserbrev.

«Skolehuset har siden 1926 vaert et viktig treffsted for folket fra Ulladalen og fra fjellgårde­ne Hjorteland, Fjellberg og Ørekvam.

Selv om selve skolefunks­jonen ble nedlagt i 1967, lever historiene om skolelivet i Ulladalen videre blant folk i området», skrev Kaj S. Lea i Aftenblade­t.

«Skulehuset i Ulladalen er ein del av den menneskesk­apte og naturgjevn­e heilskapen ved Tjødnarhau­gen. Gravplasse­n og skulehuset framstår som ein integrert del av mektige natur og har stått uendra slik i 100 år. Området er ein autentisk dokumentas­jon av vår naere fortid. Dette skal handsamast med pietet», skrev Henrik Halsne i Suldalspos­ten.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Sandvikvei­en barnehage er en av barnehagen­e som trenger oppgraderi­ng av uteområdet umiddelbar­t, ifølge rapport. Likevel er den ikke prioritert de neste fire årene.
PÅL CHRISTENSE­N Sandvikvei­en barnehage er en av barnehagen­e som trenger oppgraderi­ng av uteområdet umiddelbar­t, ifølge rapport. Likevel er den ikke prioritert de neste fire årene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway