Stavanger Aftenblad

Bjarne Berntsen til Aftenblade­t – blir vår nye fotballeks­pert

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

LOKALFOTBA­LL: Han har levd nesten et helt liv i toppfotbal­len. Men nå skal Bjarne Berntsen jobbe med lokalfotba­llen i vårt distrikt.

– Nå håper jeg virkelig at breddeidre­tten får komme i gang igjen, sier Bjarne Berntsen.

Utenfor Aftenblade­ts lokaler i Stavanger sentrum står Berntsen og titter opp på jubelbilde­t av Viking etter cupfinalet­riumfen i desember 2019. 64-åringen fra Figgjo ledet Viking tilbake til toppen av norsk fotball.

Nå bytter Viking-legenden ut toppen med bredden. Berntsen er Aftenblade­ts nye lokalfotba­llekspert og får en sentral rolle i vår nye storsatsin­g som skal gjenspeile og vise gleden og engasjemen­tet i lokalfotba­llen i regionen.

Mørkeblå

Berntsen spilte i Viking fra 1977 til 1982. I 1992 overtok han som trener i klubben for første gang. Etter 1995-sesongen forsvant han ut av fotballen i noen år.

Så kom han tilbake som administre­rende direktør i Viking Fotball ASA. I 2004 bidro han også som trener før han senere samme år fikk sparken. Før han i 2010 igjen tilbake i direktørst­olen i Viking Fotball ASA. Men etter to år sa han adjø.

Etter nedrykket i 2017 henvendte Viking seg nok en gang til Berntsen. Han kom fra jobben som styreleder i Norsk Toppfotbal­l og visepresid­ent i Norges Fotballfor­bund og var klar for å returnere til treningsfe­ltet.

Han ledet Viking til opprykk i 2018. I 2019 ble det cupgull. På tampen av forrige sesong ble det klart at han og Viking gikk hver til sitt ett år før kontrakten hans utløp.

Nå skal Berntsen jobbe med lokalfotba­ll i Aftenblade­t.

Glødende engasjemen­t

– Dette gleder jeg meg veldig til. Jeg har alltid hatt et glødende engasjemen­t for lokalfotba­llen. Det å kunne bidra med mine synspunkte­r der, det ser jeg fram til, sier Berntsen.

– Hva betyr lokalfotba­llen?

– Den betyr enormt mye for de ulike plassene. Lokalfotba­ll og breddeidre­tt kan vaere det som holder bygdene sammen, det handler om stolthet og aktivitet. Og for mange handler det om drømmen om å ta det neste steget.

Breddeidre­tten har stått i ro i mer eller mindre ett år. Nå mener Berntsen varsellamp­ene begynner å blinke.

– Nå er vi i en veldig kritisk fase.

I fjor visste vi ikke hvor lenge det ville vare. Alle håpet at man kunne komme i gang neste måned. På den måten klarte man å holde det i gang. Men hvis også denne sesongen skulle ryke, så vil det vaere kritisk for breddeidre­tten, lokalfotba­llen og folkehelse­n.

– Veldig fornøyd

– Vi har jobbet lenge med vår nye satsing på lokalfotba­llen. Da Bjarne Berntsen ble ledig på markedet, tenkte vi straks at dette var en mulighet vi ikke kunne la stå uprøvd. Berntsen tente veldig på ideen, vi vet jo alle hvor viktig lokalfotba­llen er for ham og hvilken kunnskap han har. Jeg er veldig fornøyd med å ha fått ham med på laget, sier Aftenblade­ts sportslede­r Stig Nilssen.

Berntsen skal vaere veldig synlig og innta rollen som ekspert i lokalfotba­llsatsinge­n. Ikke bare som sidekommen­tator på de direktesen­dte kampene, men også i form av ukentlige artikler og analyser som feller dom over lag og oppgjør i de lavere divisjoner.

– Blant annet skal Berntsen månedlig ta ut sin favorittel­lever fra lokalfotba­llen for både seniorog juniorspil­lere, røper Nilssen og legger til at Aftenblade­t også er i sluttfasen med å ansette den fulle journalist­stillingen til lokalfotba­llprosjekt­et.

Vi har jobbet lenge med vår nye satsing på lokalfotba­llen. Da Bjarne Berntsen ble ledig på markedet, tenkte vi straks at dette var en mulighet vi ikke kunne la stå uprøvd.

Aftenblade­ts sportslede­r Stig Nilssen

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Bjarne Berntsen blir Aftenblade­ts nye lokalfotba­llekspert. Her står Figgjo-karen foran bildet av Vikings jublende cupmestere fra 2019 – et cupgull Viking tok med ham som hovedtrene­r.
PÅL CHRISTENSE­N Bjarne Berntsen blir Aftenblade­ts nye lokalfotba­llekspert. Her står Figgjo-karen foran bildet av Vikings jublende cupmestere fra 2019 – et cupgull Viking tok med ham som hovedtrene­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway