Stavanger Aftenblad

Fire innlagte på respirator på SUS

- Ellen Kongsnes ellen.kongsnes@aftenblade­t.no

SUS: – Situasjone­n er alvorlig, sier Helga Strand Vestbø ved SUS.

Det var 13 personer innlagt på Stavanger universite­tssjukehus (SUS) med covid-19, fredag.

Fire av dem får respirator­behandling.

Pasientene er i aldersgrup­pene 30–40 år, 50–60 år, 60–70 år og 70–80 år, opplyser smittevern­overlege Lars Kåre Kleppe.

Antall ansatte i karantene var fredag 16. april på 66 personer. Det er åtte faerre enn dagen før og 38 faerre enn for to dager siden.

Så langt i pandemien har 11 personer dødd av covid-19.

Torsdag denne uken sa smittevern­overlege ved Stavanger universite­tssjukehus, Lars Kåre Kleppe til Aftenblade­t at sykehuset innfører gult nivå pga. sterk smitteøkni­ng.

Ifølge Kleppe er det denne uken 60–70 nye smittetilf­eller per dag i området som sykehuset dekker.

Det er et nivå som er dobbelt så høyt som foregående uke.

Antall innleggels­er er nå det høyeste siden jul, og på nivå med våren 2020. De innlagte er mellom 40 og 70 år. Vedkommend­e er mellom 70 og 80 år.

Kleppe sier at dersom antall innleggels­er nå øker, kan andre pasientgru­pper ved SUS påvirkes. Derfor er det innført gult nivå ved sykehuset.

– R-tallet er nå godt over 1. Matematikk­en er nådeløs. Vi risikerer å ha over 100 daglige tilfeller innen kort tid hvis ikke den negative trenden stoppes, sa Kleppe, som la til at regionen nå går feil vei, sammenlikn­et med landet for øvrig.

Det er naermere 8000 ansatte ved SUS. 5368 av dem er nå vaksinert med minst én dose. 2588 har fått AstraZenec­a – 2780 har fått Pfizer-vaksine. Når det gjelder vaksinasjo­n av befolkning­en ellers, er det litt tidlig å si noe om effekten i forhold til innleggels­er.

– Den vil først vise seg i mai, sa Kleppe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway