Stavanger Aftenblad

Full stopp på vaksinereg­istreringe­n

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

STAVANGER: Stavanger kommune ble nedringt av frustrerte innbyggere etter at 10.000 personer i går fikk beskjed om at de kunne registrere seg for vaksine

I går formiddag informerte Stavanger kommune om at det fra i dag, fredag, og utover i neste uke vil bli sendt ut sms til alle innbyggere mellom 18 og 64 år. Alle blir bedt om å registrere seg hvis de ønsker vaksine.

SMS-ene ble sendt ut, men folk fikk ikke registrert seg.

Da de forsøkte å klikke seg inn på den anviste lenken var det nemlig bom stopp i systemet.

«Nettet har krasjet», skriver en person til Aftenblade­t.

«Jadda – et par minutter virket vel denne portalen. Noen i kommunen som ble overrasket over at det ble en viss pågang….?" skriver en annen.

Direktør for omsorg og velferd i Stavanger kommune, Eli Karin Fosse, beklager det inntrufne, men bedyrer samtidig at det ikke var kommunens feil.

– Vi var uheldige da vi sendte ut 10.000 sms’er. Samtidig viste det seg nemlig at Bank-id hadde tekniske problemer. Det er altså leverandør­en til Bankid som må fikse opp i dette, sier Fosse.

Hun innrømmer samtidig at det kanskje var vel optimistis­k å sende ut 10.000 sms’er samtidig. Hun sier at kommunen vil begrense seg til grupper på 1000 i fortsettel­sen.

– Men aller først må vi sørge for at de 10.000 som alt har fått sms-en, får anledning til å registrere seg, sier Fosse.

Stor pågang

Hun forteller om svaert stor pågang på telefonen fra innbyggere som endelig øynet et vaksinehåp der framme.

– Er tålmodighe­ten begynt å bli tynnslitt i befolkning­en?

– Det tør jeg ikke svare på. Men det stemmer nok at mange har tenkt «å, så flott» når de fikk denne sms-en fra oss. Og at de så har blitt ditto skuffet når de ikke kom inn og fikk registrert seg. men det kommer snart på plass, sier Fosse.

Stavanger kommune meldte ved 14-tiden at systemet nå er oppe og går igjen.

Fra og med i går og utover i neste uke sender Stavanger kommune ut sms til alle innbyggere mellom 18 og 64 år. Alle blir bedt om å registrere seg hvis de ønsker vaksine.

Du som ønsker vaksine, skal klikke på lenken i tekstmeldi­ngen, registrere deg og fylle ut egenerklae­ringen. Hvis du takker ja til vaksine, vil du få en ny sms med tilbud om vaksine når det er din tur til å vaksineres.

De som ikke ønsker vaksine, trenger ikke å foreta seg noe når de får SMS-en.

De som ombestemme­r seg senere, og ønsker å ta vaksinen likevel, vil få mulighet til å bestille tid til vaksinerin­g senere.

Sjekk registeret

De som allerede har fått vaksine hos fastlege, eller som helseperso­nell, skal ikke registrere seg nå.

Har man ikke fått sms i løpet av april, bør man sjekke om man ligger inne med riktig nummer i kontakt- og reservasjo­nsregister­et. Stavanger kommune henter mobilnumre­ne herfra. I begynnelse­n av mai vil Stavanger kommune sjekke om det er registrert nye mobilnumre.

Ennå ventetid

Det kan ta tid fra man takker ja til vaksinen og registrere­r seg til man får ny sms med tilbud om vaksine. Stavanger kommune har om lag 90.000 innbyggere mellom 18 og 64 år. Alle vaksinedos­er som blir tildelt Stavanger kommune settes fortløpend­e.

Kommunen følger prioriteri­ngsrekkefø­lgen som FHI anbefaler, og starter vaksinerin­g i uke 17, som begynner mandag 26. april, med dem som har underligge­nde sykdommer (prioriteri­ngsgruppe 5, 6 og 7 hos FHI). Massevaksi­neringen skjer i vaksinesen­ter Forum Expo.

 ?? STAVANGER KOMMUNE ?? Alt er klart for massevaksi­nering i Forum Expo i Stavanger.
STAVANGER KOMMUNE Alt er klart for massevaksi­nering i Forum Expo i Stavanger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway