Stavanger Aftenblad

Rovik boas: Tre pasienter korona-isolert

-

SANDNES: Tre pasienter i aldersgrup­pen 80 til 92 år var fredag fortsatt i isolasjon på rommene sine ved Rovik bo- og aktivitets­senter. De siste dagene er det ingen nye smittetilf­eller, og ingen ansatte er lenger i karantene.

– Isolasjone­n opphører når de er feber- og symptomfri­e, sier kommuneove­rlege Hans Petter Torvik til Aftenblade­t. Han opplyser at allmenntil­standen til de tre torsdag kunne betegnes som tilfredsst­illende. I alt har åtte pasienter ved Rovik boas blitt covid-19-syke. To av de åtte pasientene døde.

På grunn av smitteutbr­uddet ved grønn avdeling på sykeheimen, har alle ansatte ved avdelingen i det siste måttet gå dagen lang i fullt smittevern­utstyr.

– Nå letter vi på disse tiltakene. Framover vil det kun vaere behov for fullt beskyttels­esutstyr – med drakt, visir, hansker og munnbind – når ansatte skal inn på rommene til de som fortsatt er i isolasjon, sier Torvik.

– Vi letter altså litt på tiltakene nå, men besøkskont­rollen kommer fortsatt til å vaere streng, sier Hans Petter Torvik.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway