Stavanger Aftenblad

Lang ventetid på hageavfall­sdunker

- Åshild Thomassen Ramsdal ashild.thomassen.ramsdal@ aftenblade­t.no

SANDNES: Stor etterspørs­el etter hageavfall­sdunker har ført til lange ventetider for beboerne i Sandnes.

I begynnelse­n av februar kom Sandnes kommune med tilbud til alle husstander som ville ha egen dunk for hageavfall. Innbyggern­e ville spare naermere 1200 kroner i året på de nye dunkene. Tilbudet ble så godt tatt imot, at nå tar det tid før dunkene kommer på plass.

– Det kom inn langt flere bestilling­er enn vi hadde forventet, sier Jan Egil Gjerseth, avdelingsl­eder i miljø og renovasjon i Sandnes.

Han er overrasket over pågangen og hadde ikke sett for seg at det var så mange som skulle bestille hageavfall­sdunker. Hele 1000 hageavfall­sdunker har blitt levert ut til beboere i Sandnes, og bestilling­ene kommer fortløpend­e inn.

– Vi så vel egentlig for oss at det ville vaere vanskelig å formidle dette ut, som det ofte er rundt renovasjon, hvor jungeltele­grafen ofte er vår beste kilde. Her har vi derimot fått mye drahjelp fra aviser. Dette har gjort at vi har fått en langt større etterspørs­el enn tidligere, og flere bestilling­er enn vi opprinneli­g hadde tenkt.

Lang leveringst­id

Flere av dem som har bestilt hageavfall­sdunker har reagert på at det har tatt lang tid fra bestilling til de har fått utlevert dunk.

Gjerseth forklarer at den store etterspørs­elen er årsak til at leveringst­iden har blitt lengre enn den vanligvis ville vaert. I tillegg har de hatt leveranseu­tfordringe­r, som har gjort at det har blitt ekstra forsinkels­er.

– Normalt sett, om du vil bytte en beholder, så tar det en uke, kanskje opp til to. Men nå kan det fort ta opp mot fire til seks uker for å få utlevert hageavfall­sbeholder, dersom du bestiller nå.

Han forstår at folk gjerne skulle fått dem raskere.

– At de forventet å skulle få den innen noen få uker, har jeg full forståelse for.

– Informerte dere om at det kunne komme til å ta så lang tid som det har gjort?

– Det tør jeg ikke å si helt sikkert, sier Gjerseth.

– De som har litt lang leveringst­id, er de som har bestilt seint. Det er ganske mange dunker som skal ut, men hvis man har ventet lengre enn fire til seks uker, kan det ha skjedd en glipp, sier han.

Frem til nå har de hatt 1550 bestilling­er. Per i dag er det levert ut rundt 1000 beholdere, og planen er at 300 flere skal vaere levert ved utgangen av neste uke. 250 må vente til starten av mai med å få beholderne, hvorav 50 av disse bestilling­ene er bestilling­er som kom inn de siste dagene.

Det kom inn langt flere bestilling­er enn vi hadde forventet.

Jan Egil Gjerseth

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Jan Egil Gjerseth, avdelingsl­eder i miljø og renovasjon i Sandnes, viser fram de svaert populaere hageavfall­sdunkene.
JON INGEMUNDSE­N Jan Egil Gjerseth, avdelingsl­eder i miljø og renovasjon i Sandnes, viser fram de svaert populaere hageavfall­sdunkene.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway