Stavanger Aftenblad

– Vanskelig å anslå framtidig bruk av bussveibro­en

-

STAVANGER: Prosjektet har lagt til grunn at det skal gå to bussveilin­jer over broen. Hver av linjene skal ha åtte avganger i timen i hver retning. Det betyr at det vil passere 32 bussvei-busser gjennom Jåttåvågen i timen, morgen til kveld.

– Det er vanskelig å anslå framtidig bruk av bussvei-broen daglig ettersom forbindels­en ikke finnes i dag, skriver fylkeskomm­unens seksjonsle­der Anne Margrethe Skretting i en epost.

Hun jobber med planleggin­g og utbygging av Bussveien NordVest.

Bussveibro­en blir forbudt for biler, men blir en ny hovedrutet­rasé for sykkel nord-sør i bybåndet.

– Det betyr at innbyggere som i dag bor på Hinna får en trafikksik­ker tilkomst til sjøsiden og den kommende nye bydelen i Jåttåvågen. Ferdig utviklet vil Jåttåvågen huse anslagsvis 12 000 arbeidspla­sser og 6000 beboere. I den sammenheng­en forventer vi at broen vil bli en nyttig ny forbindels­e mellom Jåttåvågen og byen nordover, både for gående og syklende og de som reiser med buss, skriver Skretting.

 ??  ?? Familien vil se rett på bussveibro­en fra
terrassen. De frykter bråk fra anleggsarb­eid, og å miste sol på eiendommen når broen kommer. Fra venstre: Nina Fløisand Holgersen, Ole
Gabriel Holgersen og deres datter Milea. Holgersens eiendom ligger som nummer tre til høyre for broen på det
innfelte bildet.
Familien vil se rett på bussveibro­en fra terrassen. De frykter bråk fra anleggsarb­eid, og å miste sol på eiendommen når broen kommer. Fra venstre: Nina Fløisand Holgersen, Ole Gabriel Holgersen og deres datter Milea. Holgersens eiendom ligger som nummer tre til høyre for broen på det innfelte bildet.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway