Stavanger Aftenblad

Olve Akselsen (23) kan bli Årets unge kokk

- Sonja Loraine Mborja sonja.loraine.mborja@aftenblade­t.no

STAVANGER:

Fire kandidater er nominert til Årets unge kokk. Olve Akselsen fra Stavanger er én av dem.

Olve Akselsen er en av finalisten­e som imponerte dommerne og sikret en nominasjon til Årets unge kokk.

– Hvordan føles det å vaere nominert?

– Det føles veldig bra. Jeg har jobbet hardt for det, og jeg gleder meg til å vaere med. Jeg tror jeg vil få en bratt laerekurve, sier han.

Akselsen er kokk ved Fish & Cow i Stavanger. Han sier at det er litt tilfeldig at han ble kokk.

– Jeg har alltid vaert interesser­t i mat. Da jeg skulle velge videregåen­de utdanning, var jeg ikke helt sikker på hva jeg ville bli. Men siden jeg alltid har vaert glad i mat, søkte jeg meg på kokkelinja. Jeg forelsket meg med en gang, sier han.

Vil dele opplevelse­n

– Mitt beste barndomsmi­nne er fra rundt middagsbor­det hvor alle var samlet. Det er den følelsen jeg fikk mens vi spiste, som jeg har lyst til å gi andre. Det er en fantastisk opplevelse, sier han.

De andre nominerte er Andrea

Svendsen, Celine Ekholt og Siriyaporn Rithisirik­rerg. Kandidaten­e som skal delta, er valgt ut av Bocuse-akademiet. Årets unge kokk ble for første gang arrangert i 2019. Bocuse d’Or Norge (Norsk Gastronomi) arrangerer konkurrans­en. Det er bare kokker under 25 år som kan delta.

Bygger relevant erfaring

– For at norske kokker skal fortsette å hevde seg på pallen i Bocuse d’Or, er det avgjørende at unge kokketalen­ter får muligheten til å bygge relevant konkurrans­eerfaring. I prosessen løftes både den enkelte kokk, kokkefaget, matnaering­ene, de gode råvarene og den norske gastronomi­en, forklarer Arne Sørvig, daglig leder for Stiftelsen Norsk Gastronomi i pressemeld­ingen.

Finalen arrangeres den 19. oktober på Vulkan Arena i Oslo.

 ?? EIRIK THOMSEN ?? Olve Akselsen er henrykt over å vaere en finalist.
EIRIK THOMSEN Olve Akselsen er henrykt over å vaere en finalist.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway