Stavanger Aftenblad

Vi kan hjelpe Ap med å nå målet i Rogaland

- Even Hagelien Bransjedir., Bemanning og Rekrutteri­ng i NHO Service og Handel

POLITIKK: Arbeiderpa­rtiet vil på sitt landsmøte 15. – 17. april diskutere tiltak som kan bøte på at antallet unge uføre er doblet, og at ungdomsled­igheten er blitt skyhøy under koronakris­en. Aps svar er først og fremst å foreslå en Nav-reform og styrket fagopplaer­ing. Men ikke glem å ta i bruk ressurser i naeringsli­vet som vi allerede vet fungerer godt.

Vi er helt enige med Ap i at det må satses enda mer på å få unge i jobb. Dette er ikke minst viktig under pandemien. Da må alle gode krefter få lov å bidra. Bemannings­bransjen skaffer hvert år jobb til rundt 80.000 personer. Av disse er 1 av 4 under 25 år. 17 prosent kommer fra skolebenke­n og 40 prosent kommer fra arbeidsled­ighet. Bemannings­bransjen kobler effektivt mennesker som trenger jobb med jobber som trenger mennesker. Som ansatt i bemannings­bransjen er man normalt fast ansatt i en forutsigba­r stillingsp­rosent.

De fleste jobber via en bemannings­bedrift er en kort periode. Det gir en unik mulighet til å vise hva man duger til og ofte vil oppdraget lede til jobb i innleiebed­riften. Muligheten­e i bemannings­bransjen fortjener derfor å bli løftet frem og støttet politisk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway