Stavanger Aftenblad

Sandnesart­ist fikk Spellemann­prisen

-

MUSIKK: Ivan Ave, opprinneli­g fra Vinje, men bosatt i Sandnes, gikk av med seieren i Spellemann­prisens nyetablert­e kategori for R&B og soul, som ble utdelt torsdag.

Harpen vanket på Ivan Ave under sendingen «StudioP3» på NRK P3. De andre nominerte i samme kategori var Natnael, Lido og EHI.

Eivind Øygarden, som er hans egentlige navn, slapp sitt tredje album «Double Goodbyes» 24. april i fjor. Det ble innspilt i Los Angeles og Oslo i 2019, med bidrag fra blant andre Sasac, Byron The

Aquarius og Joyce Wrice.

Ifølge omtalen skaper han seg sitt eget univers gjennom sin jazzfusion-tunge, nittitalls­inspirerte rap. Det har åpnet dørene for samarbeid med internasjo­nale produsente­r som Mndsgn, DâmFunk, Kiefer og Kaytranada. Ivan Ave startet sin musikalske karriere etter å ha flyttet til Stavanger, og bor nå i Sandnes. Albumet som nå fikk en spellemann, fikk terningkas­t 6 av Aftenblade­ts anmelder Stella Marie Breivik da det kom for nokså nøyaktig et år siden. «Takk til Eivind Øygarden, aka Ivan Ave, for å ha lagd et perfekt rap- og r’n’b-album», skrev hun blant annet.

 ??  ?? «Utmark» er et billedskjø­nt sted, befolket av folk som er så underlige at det bikker helt over.
«Utmark» er et billedskjø­nt sted, befolket av folk som er så underlige at det bikker helt over.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway